opener

Skru op for påskehyggen i Den Gamle By

13. - 22. april kl. 10-17

Nyd påskehyggen i Den Gamle By og oplev historien blive levende. Tag på tidsrejse og se, hvordan danskerne har levet fra gamle tider og frem til i dag. Nyd foråret i de hyggelige gader, hvor du møder tjenestefolk og gårdskarle – og besøg bagerjomfruen eller isenkræmmeren i vores historiske butikker. Der er masser af spændende udstillinger, hyggelige aktiviteter og sjove oplevelser for hele familien. Alle under 18 år har gratis adgang – året rundt.


Mal dit eget påskeæg og lav garnkyllinger

Traditionen med at male på hønseæg til påske stammer fra 1600-tallet. Du kan holde liv i traditionen og male dit eget påskeæg. Du kan også lave små søde garnkyllinger til at pynte i hjemmet.
Det foregår i Renæssancegården kl. 10-17.

Materialeudgift per deltager: 20 kr. (engangsbeløb, der gælder alle aktiviteterne i Renæssancegården)

Lav dine egne bolsjer

Har du en bolsjekoger gemt i dig? Lav dine egne Kongen af Danmark-bolsjer, som du kan tage med hjem. Det foregår i Renæssancegården kl. 10-17. Der kan forekomme lidt ventetid.

Materialeudgift per deltager: 20 kr. (engangsbeløb, der gælder alle aktiviteterne i Renæssancegården)


Gratis rundvisning

Familieliv i 1800-tallet

Kom med på rundvisning i familieboliger fra midten af 1800-tallet i Den Gamle By. Her vil vi fortælle om boligen, børns liv og legetøj og de forskellige vilkår, som børn voksede op under for 150 år siden. Rundvisningen er også for børn.

Tidspunkt: Søndag den 21. april kl. 13.00
Sted: Ved Hovedindgangen
Deltagere: Begrænset antal pladser
Billetter fås i Billetsalget på dagen efter ”først-til-mølle"

Rundvisningen er gratis, når entréen til Den Gamle By er betalt.


I hele påsken er der liv i vores bykvarterer fra 1800-tallet, 1927 og 1974, hvor du kan møde vores aktører, der forestiller at leve i en anden tid. De laver mad, hugger brænde, laver håndarbejde eller ekspederer kunder i butikkerne. Stop gerne op og snak med dem og hør om livet i gamle tider.


Gå på opdagelse i vores historiske butikker – for eksempel Købmandsgårdens butik, indrettet som i 1864. I 1927-kvarteret kan du købe historiske varer i Boghandlen og Isenkræmmeren og i 1974-kvarteret kan du besøge Pouls Radio eller Rahbeks minimarked, der sælger friskmalet kaffe.


Besøg Winekes Kælder, indrettet som værtshus fra 1700-tallet og nyd den hyggelige stemning i stearinlysenes skær. Hvis vejret tillader det, kan du nyde forårssolen, et stykke smørrebrød og en kold øl på de udendørs siddepladser på Torvet.
 


Nyd stemningen og et gåsebryst, en medalje eller napoleonskage i det hyggelige konditori Café Bonnich. Du kan også få en kop kaffe eller varm kakao med flødeskum.

Åbningstider kl. 11-17


Bagerfruen i Algade sælger blandt andet vaniljekranse og hindbærbrød – og alle hendes brød og kager er bagt efter opskrifter fra før 1900.

Åbningstid kl. 10.30-17


Forårsfristelser

Der er masser af muligheder for at få stillet sulten eller nyde lidt til den søde tand.
Isboden ved siden af Toldboden (kl. 12-16) frister med isvafler med guf, flødeboller og syltetøj.
I madboden på Festpladsen (kl. 11.30-16) kan du købe grillede vildsvinepølser, sandwiches og vafler.
Pølsevognen på Telefontorvet (kl. 11.30-16) serverer hotdogs og frankfurtere.
Kaffevognen på Telefontorvet (kl. 11.30-16) sælger café latte, cappuccino og cortado. 


På Dansk Plakatmuseum kan du opleve sjove og tankevækkende plakater med Dannebrog, som i år fylder 800 år.

Læs mere om udstillingen


Tag på 1200 års tidsrejse i et 800 m2 stort underjordisk univers med mange interaktive oplevelser. Med Aarhus som eksempel fortæller udstillingen om de danske byers historie fra vikingetiden til i dag.

Læs mere