opener

Den Gamle By er ifølge en dugfrisk undersøgelse fra VisitDenmark det bedst kendte museum i Danmark. Foran både Nationalmuseet, Louisiana, Rosenborg, Aros og Moesgård. Og ser man på attraktioner under ét, ligger Den Gamle By nummer tre som bedst kendte attraktion lige efter Legoland og Tivoli.

Analysen er udarbejdet af VisitDenmark på baggrund af mere end 8000 interviews foretaget i februar og marts 2016.

”Det er vi stolte af, men endnu mere er vi stolte af, at Den Gamle By også ligger helt i top i Danmark, når man ser på interessen for et besøg – pænt over både Tivoli, Dyrehavsbakken, Københavns Zoo og Legoland”, konstaterer museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

Ifølge VisitDenmark viser undersøgelsen også, at ”Tivoli og Den Gamle By er nogle af de få eksempler på attraktioner, som appellerer bredt i befolkningerne”. 

Også blandt udlændinge står Den Gamle By stærkt. Rapporten skriver således: 

”I Norge er der et solidt kendskab til Aarhus som feriedestination, hvilket afspejler sig i et godt kendskab til Den Gamle By, mens relativt færre kender Aros”. 

I Tyskland, Storbritannien og Holland er kendskabet til museerne begrænset. Men slotte, Nationalmuseet og Den Gamle By vækker genklang hos dem. 

De fleste danskere kender til de store danske museer. Flest danskere kender til Den Gamle By og Rundetårn” (s 12).

”Vi kan se, at der er en enorm interesse for Den Gamle By, så det betragter vi som et enormt potentiale”, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

Kendskab og interesse til danske attraktioner 2016:

Se analysen udarbejdet af VisitDenmark på baggrund af 8000 interviews foretaget i februar og marts 2016.