opener
Nøglepersoner fra Den Gamle Bys erindringsformidling. Fra venstre afdelingsleder Henning Lindberg, museumsinspektør Tove Engelhardt Mathiassen og overinspektør Martin Brandt Djupdræt.

Den Gamle Bys succesfulde arbejde med erindringsformidling for ældre med demenssygdomme har for alvor fået opmærksomhed i USA. 

For et par måneder siden publicerede den landsdækkende amerikanske multimedia- og radiostation NPR en omfattende og meget rosende omtale af Den Gamle Bys erindringsformidling. Og flere landsdækkende radiostationer har sendt længere interviews med medarbejdere i Den Gamle By.

Den Gamle Bys medarbejdere deler ud af viden og erfaring
Tre af museets nøglepersoner på området er netop blevet inviteret til at tale på et seminar på Institute of Fine Art på New York University. Det foregår tirsdag 6. december. Under besøget vil de også introducere MoMa's dementia theraphy team til erindringsformidlingen, der foregår i et specialindrettet hjem fra 1950’erne.

Også psykologiprofessor Dorthe Berntsen fra Aarhus Universitet deltager i seminaret i New York. Hun vil fortælle om hendes forskning i demens blandt andet på baggrund af erindringsprogrammet i Den Gamle By. 

Formålet med turen er at inspirere amerikanerne til at lave erindringsrum i stil med museets særlige lejlighed. 

De tre, der besøger New York, er overinspektør Martin Brandt Djupdræt, afdelingsleder for erindringsformidlingen, Henning Lindberg, og museumsinspektør Tove Mathiassen, der har stået for den minutiøse indretning af lejligheden og som sammen med Henning Lindberg var med til at udvikle dette tilbud. 

Europæisk projekt deler viden om kulturelle tiltag for demensramte
I Europa foregår en organiseret videns- og erfaringsdeling i det EU-støttede ’Erasmus + projekt’, hvor i alt fem open air museer og tre universiteter deltager. Ud over Den Gamle By er det museer fra Ungarn, Sverige, Norge og England ligesom Aarhus Universitet og universiteter fra Kalmar og Newcastle deltager.