opener
"Brunevarerne" som de står i Pouls Radio i dag. Og nedenfor et foto af Pouls Radio i Holstebro fra cirka 1973.

Kulturarvsstyrelsen har ved årsskiftet placeret radioforretningen fra 1974 på top ti-listen over de bedste tilbud til de danske museumsgæster.

Var du til Abba eller Gasolin, pop eller beat i 1974? Det spørgsmål stiller mange gæster sig selv, når de besøger Pouls Radio i Den Gamle Bys 1970’er kvarter.

Og nu har Kulturarvsstyrelsen sat Pouls Radio i Den Gamle By på top ti-listen over de bedste tilbud til de danske museumsgæster.

Pouls Radio åbnede i sommer som den første butik i Den Gamle Bys 1970’er kvarter. Det meste af inventaret kommer fra Pouls Radio i Holstebro, der lukkede i 1983.

1970'erne var en tid, hvor radio- og tv-apparater gik under fællesbetegnelsen "brunevarer", da kabinetterne som regel var af eg, teak eller palisander. I Pouls Radio står tidstypiske fjernsyn, radioer, spolebåndoptagere, pladespillere, kassettebåndoptagere og højttalere. I 1974 langede forretningen især mærkerne B&O, Rank Arena, Blaupunkt, Tandberg, AKAI, ITT-Schaub Lorenz, Philips og Grundig over disken.

I musikafdelingen finder man tidens populære toner udgivet på vinylplader og kassettebånd, lige fra James Last og Johnny Reimar til Slade og Gasolin.

Til dem, der synes, at musikken i Pouls Radio er lovlig poppet, udstiller Den Gamle By LP-covers fra rock- og beatplader fra 1965-1974 under titlen My Generation – opkaldt efter The Whos generations-epos fra 1965.

Pouls Radio

My Generation

Kulturarvsstyrelsens top-ti liste