opener
Plakatkunstneren Gitte Kath udstiller 150 af sine værker fra 5. marts.

Ny udstilling på Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By åbner 5. marts.

Gitte Kath, født i 1948, er en af Danmarks – for ikke at sige verdens – få anerkendte kvindelige plakatkunstnere. Og i år har hun arbejdet med plakater i 40 år. Det er grunden til, at Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By åbner en jubilæumsudstilling med Gitte Kaths værker. Udstillingen, der åbner 5. marts, viser et bredt udsnit af hendes store produktion af plakater fra midten af 1970´erne til 2015.

Teaterplakater er en hjertesag
Gitte Kath har skabt plakater for turisme, FDB, DSB, festivaler, konferencer, udstillinger og kampen mod AIDS. Men det er teaterplakater, der dominerer hendes produktion. Det gælder især plakater for Teatret Møllen i Haderslev, hvor Gitte gennem 40 år indtil sidste år har fungeret som scenograf og iscenesætter samtidig med, at hun var en del af teatrets kollektive ledelse.

”Jeg har længe haft et godt samarbejde med Gitte Kath som sparringspartner og som dommer i en international plakatkonkurrence. Så nu er det på tide, at vi også viser hendes egne plakater”, siger Elsebeth Aasted Schanz, der er leder af Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By. I alt 150 plakater er med på udstillingen.

Melankoli og forfaldets skønhed
”Gitte Kaths plakater har alle en sanselig stoflighed over sig. De emmer af levet liv og afspejler momenter af forfald.  Genstandene, som hun fletter ind i motiverne, er mere eller mindre ramponerede af tidens tand og ihærdig brug – en slags forfaldets skønhed”, siger Elsebeth Aasted Schanz.

Gitte Kath er uddannet på Designskolen Kolding og har siden 1983 været repræsenteret på adskillige udstillinger i Danmark og i udlandet.

Katalog for udstillingen
Udstillingen Nøglen til Historien viser 150 af Gitte Kaths plakater, og den kan ses frem til og med 29. maj 2016. 

Man kan købe et katalog, som både dækker Plakatmuseets udstilling og den udstilling, som i begyndelsen af året fandt sted ved St. John´s University i New York. 

Prisen for kataloget er 150 kroner. Det kan købes ved Dansk Plakatmuseum og i plakatmuseets webshop

Se flere af Gitte Kaths plakater

Eksempler på Gitte Kaths plakatkunst. Til venstre er afbildet Bertolt Brecht i forbindelse med en forestilling på Teatret Møllen og til højre en turiskplakat for byen Haderslev.