opener

Den Gamle By efterlyser en familie, der i begyndelsen af 1970’erne bestod af far, mor og to børn, og som boede i en bylejlighed på tre-fire værelser. Familien må meget gerne være flyttet i parcelhus lige omkring 1974. Lejligheden var indrettet med pæne møbler som udtryk for at det går godt for familien.
Videnskabelig medarbejder Anne Cathrine Lorentzen har brug for familier, der vil dele deres erindringer og fotos med Den Gamle By, så genopførelsen af lejligheden kan få troværdige farver, møbler og et personligt præg.

Den personlige historie giver troværdighed
”Det er afgørende for vores arbejde, at vi får en personlig fortælling at læne os op ad. For det er netop alle detaljerne, der gør, at resultatet bliver troværdigt”, siger Anne Cathrine Lorentzen.
Faren i familien kan have været selvstændig næringsdrivende inden for handel eller håndværk, værkfører, udøver af liberalt erhverv eller funktionær. Moren kan have været hjemmegående husmor eller medarbejdende hustru. Politisk er parret af borgerlig observans.

”Når vi efterlyser en familie, der er flyttet væk fra byen og i parcelhus, fortæller vi historien om den massive flytning fra byerne til forstæderne i 1960’erne og 1970’erne. Det var netop velstående familier, som fik mulighed for at blive parcelhusejere og dermed slippe for byernes ofte små og umoderne lejligheder”, siger Anne Cathrine Lorentzen.

Kontakt
Hvis din historie passer med ovenstående, er vi meget interesserede i at få en kontakt. Ring eller skriv til Anne Cathrine Lorentzen, mail: acl@dengamleby.dk

Direkte telefon 4185 0703.
Når museumsfolkene har indrettet hele lejligheden, kan man besøge den på 2. salen i det store hjørnehus fra Helsingør, der begynder at blive opført om få uger.