opener
Turabi Dursans kammerater

Den Gamle By efterlyser hjælp til at skabe en bolig, som viser de tyrkiske gæstearbejders liv i perioden 1968-1974. Kom du til Danmark som gæstearbejder dengang, eller kender du nogen, der gjorde, er vi meget interesserede i at høre deres historie.

I det moderne bykvarter skal Den Gamle By indrette en tyrkisk lejlighed, som den kunne have set ud i 1974. Gæstearbejdere var et nyt element i byerne, og for at afspejle sammensætningen af befolkningen i byerne, ønsker Den Gamle By at fortælle historien om de første tyrkiske gæstearbejdere.

Der er kun få, der kender til gæstearbejdernes boligforhold – især i de første år fra ca. 1968 til 1974. Samtidig er det vigtigt for museet at give et troværdigt billede af bykulturen i begyndelsen af 1970erne, og gæstearbejdernes boligkultur er en vigtig brik i den store historie.

Den Gamle By ønsker at komme i kontakt med de tyrkiske gæstearbejdere, der boede i danske provinsbyer i perioden 1968-1974. Museet vil også gerne i kontakt med danskere, der havde forbindelse til de tyrkiske miljøer i perioden. Den Gamle By leder endvidere efter fotos, tøj, møbler eller andre genstande fra perioden, som viser de tyrkiske gæstearbejderes boligforhold og liv.

Flere oplysninger kan fås hos mag. art i etnografi og socialantropologi Danielle Guldmann Sekwati på telefon 41 85 07 02 (mandag-torsdag fra 9:00-14:00) eller e-mail.