opener
Den nye ferieaktivitet handler om dilemmaer. Gæster kan være med til at hjælpe mennesker i en anden tid end vores. I hjemmet i Havbogade fra 1927 er de to ældste søstre blevet meget uenige om, hvordan deres lillesøster skal klare sig i fremtiden.

Som noget nyt tilbyder Den Gamle By en aktivitet om dilemmaer fra en anden tid end vores. 
Familieløbet i efterårsferien sender gæsterne rundt til de steder, hvor DR Ultra-serien ’Venner fra fremtiden’ er optaget. Her skal de komme med bud på, hvordan forskellige dilemmaer kan løses ud fra de vilkår, man levede under på den tid. Aktører i Den Gamle By lægger spor ud og hjælper på vej.

Tilbuddet egner sig til familier med børn fra 8 år. Det er gratis at være med.

Hvad gør man, hvis man bliver forladt af sin kæreste?
Et problem, der naturligvis ikke kun hører fortiden til. Men hvis normen er, at piger først og fremmest skal forsørges, skal hun måske vælge en solid mand?
En af Den Gamle Bys dilemmaer i efterårsferien handler om en ung købmandssvend, der lever i 1864. Pludselig rejser han til Amerika og efterlader sig en kæreste og et brev. I Købmandsbutikken opdager man, at der mangler nogle penge i kassen. Hvad er der sket, og skal kæresten nu gifte sig med bødkeren, som kan forsørge hende, men som hun ikke er forelsket i?

En engagerende vej til at lære om historien
Den Gamle By har i samarbejde med fem andre museer udviklet forløb, der baserer sig på historieformidling via dilemmaer. Samarbejdet indgår som en del af den nationale formidlingsindsats ”Historier om Danmark”, der er støttet af Nordea Fonden.

Igennem dilemmaet får deltagerne en fornemmelse af de helt anderledes vilkår, mennesker i 1864, 1927 og 1974 levede under. 

Praktisk om dilemma-løbene i 1864, 1927 og 1974
▪ Alle aktiviteterne starter i Bendtsens Pakhus ved Torvet 

▪ Hvert løb varer ca. en halv time 

▪ Det er gratis at være med

▪ Aktiviteten er åben kl. 10-17

▪ Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Det er en del af satsningen ’Historier om Danmark’

Tidsrejse med VR-briller og magisk skærm 14.-18. oktober
Fra lørdag til og med onsdag i efterårsferien kan alle klippe sig ind i Den Gamle Bys miljøer fra 1970’erne. Det foregår med den særlige green-screen-teknik. Man vælger selv film, kostume og rekvisitter. Med såkaldte virtual reality-briller venter der en anderledes rejse tilbage i tiden.

Det er DR, der har arrangeret den virtuelle tidsrejse med støtte fra ’Historier om Danmark’. 

Aktiviteten foregår i Bendtsens Pakhus og kræver hverken billet, pas eller penge.

Efterårsferie i Den Gamle By 14. – 22. oktober er også:
▪ Aarhus Fortæller – en udstilling om byens udvikling fra vikingetid til nu

▪ Festplads med luftgynger, dåsekast og keglespil

▪ Håndværkerne i Baghuset med prøv-selv aktiviteter

▪ Bykvarterer med hjem, butikker og værksteder fra 1864, 1927 og 1974

▪ Kager og brød hos bageren eller i Konditoriet

▪ Udstillingen ’Hvad er Europa?’ på Dansk Plakatmuseum 

▪ Legetøjsmuseum

▪ Museet er åbent kl. 10-17