opener

Telefontråde, tagstativer, luftledninger, BP benzintank, cykelstativer og en Ford T. Sammen med bl.a. Schous Sæbehus og en telefoncentral er det  alt sammen elementer i nye tider i Den Gamle By.

Åbning af gademiljø fra 1927
Arbejdsmarkedets Feriefond har banet vejen for de nye tider
Allerede her fra weekenden kan museets gæster opleve det nye gademiljø fra 1927 med kloakdæksler, fortov og gadelamper. Mandag eftermiddag markerer formanden for Arbejdsmarkedets Feriefond, fabrikant Poul Ulsø, at Den Gamle By nu er nået op i den tid, som mange genkender fra TV-serien Matador. Indentifikationen bliver endnu tydeligere i 1970’erne, som man måske kunne kalde Olsenbandens tid.
Fonden har med et betydelig donation gjort det muligt at udvikle gademiljøet og nyindrette butikker.

Tidsrejse i Ford T
Mandag den 18. oktober kl. 16 holder Pouls Ulsø fra  Arbejdsmarkedets Feriefond åbningstalen for en række indbudte gæster, og kl. 16.20 kører han og andre af gæsterne en tur gennem købstadmuseet i en gammel Ford T.
Bilturen går fra 1800-tallets Torvet gennem kvarteret fra 1927, hvor gadelygterne bliver tændt og telefonerne ringer. Bilen kører videre ind i 1974-kvarteret, hvor Arbejdsmarkedets Feriefond også har betalt butiksfacaderne i Bækgaards Rejsebureau, Fotoborgen og Glarmester Krampau.
Butikker og gademiljø til denne nye 1900-tallets Danmarkshistorie er stykket sammen af brikker fra hele landet. Fra Struer til Frederiksberg, fra Odense til Borris i Vestjylland.

Donationer som grundlag for udviklingen i Den Gamle By
Arbejdsmarkedets Feriefond har doneret i alt 14 mio. kr. til Den Gamle Bys arbejde med at genskabe de nye bykvarterer. På den store byggeplads fortsætter opbygningen af en stor karré, der skal rumme boliger, værksteder og butikker fra 1974. Dette projekt er finansieret af A.P. Møllers Fond.