opener
Den nye specialøl markerer den nye udstilling, Aarhus Fortæller. Den Gamle Bys bryggerlav står bag udviklingen af øllen, som er brygget på lyse malttyper. Aarhus Fortæller-øllen kan købes i museumsbutikken.

Med ’Aarhus Fortæller’ har Den Gamle By skabt en udstilling, der tager gæsterne med på en tidsrejse i Aarhus’ historie fra vikingetid til i dag. 

Som en hjælp til at fordøje udstillingens mange indtryk og oplevelser har museet brygget en særlig Aarhus Fortæller-øl, der kan købes i museumsbutikken og i traktørstedet Simonsens Have.  

”Øllen er ligesom udstillingen tænkt som en kompleks og sanselig oplevelse. Drikken trækker tråde langt tilbage i tiden og forener ældgamle brygtraditioner med moderne smagsoplevelser”, fortæller museumsinspektør Søren Tange Rasmussen. 

Han har været ansvarlig for flere afsnit i den nye udstilling, blandt andet fortællingen om byens industri. Det er her, etikettens motiv med damplokomotivet kommer ind i billedet.

Bedst blandt mange

Øllen, der er opkaldt efter den første samlede udstilling om Aarhus’ historie, er resultatet af en konkurrence blandt medlemmerne af Den Gamle Bys bryggerlaug. Et ufravigeligt krav fra dommerpanelet var, at øllen skulle indeholde røgmalt fra museets egen produktion.

”Opskriften til den vindende bryg er udviklet af Kristian Bonefelt, der er en af vores frivillige bryggere. Han er en meget dygtig og erfaren håndbrygger, og vi er heldige at have folk som ham til at hjælpe os her i Den Gamle By”, siger museumsinspektør Søren Tange Rasmussen. 

Den endelige udgave af øllen er brygget hos Niels Buchwald på Aarhus Bryghus.

En rigtig tørstslukker

Den nye øl er inspireret af den belgiske øltype Saison, som traditionelt brygges i det tidlige forår og serveres sommeren over som en rigtig tørstslukker. 

Den Gamle Bys version har en alkoholstyrke på 7%. Den er er overgæret med en særlig belgisk gær og brygget på lyse malttyper. Museets malt giver et anstrøg af røgsmag, som passer fortræffeligt sammen med sødmen fra rørsukkeret. 

Rundhåndede mængder af tysk og amerikansk humle sørger for en frisk, nærmest blomsteragtig bitterhed. Øllen er ufiltreret og har en smuk gylden farve. 

Aarhus Fortæller-øllen kan købes i museumsbutikken.