opener

Duften af nyrøgede spegepølser og frisk leverpostej var næsten intakt, da historiker Berit Guldmann Andersen fra Den Gamle By tog til Herning for at hente slagter Bessmanns butik fra Odensegade i Herning. Butikken lukkede for 25 år siden, men diske, kødøkser, huggeblok og andet interiør stod indtil i går urørte.
”Slagterforretningen er guld for Den Gamle By, for den fremstår som den typiske butik i 1970’erne og passer perfekt ind i vores nye bydel fra den tid”, siger Berit Guldmann Andersen.
Da Verner Bessmann drev butik i Herning havde byen 35 slagterbutikker. I dag findes der blot to. Supermarkederne tog meget handel fra specialbutikkerne i løbet af 60’erne og 70’erne, og i 1983 drejede Bessmann nøglen om. Venner og bekendte kunne dog stadig få hjælp til at få jagtvildt gjort i stand helt frem til i år, hvor Bessmann døde i en alder af 88 år.
I Den Gamle Bys kvarter fra 1974 vil der blive indrettet flere butikker heriblandt et minimarked, en  bladkiosk og et bageriudsalg med en konditorafdeling tilknyttet.

Se videoindslag
TV2/midtvest var med da Den Gamle By pakkede slagterforretningen ned.
Se deres indslag fra den 8. december 2010. (Det varer 1.57 minutter)