opener
Instruktør Linda Andersen til venstre i billedet fortæller et hold af studerende fra Sosu-skolen om Den Gamle Bys forløb i Erindringsformidling for ældre med demenssygdomme.

I december 2016 var Den Gamle By inviteret til møde med rådmand Jette Skive på Aarhus Rådhus.

Rådmanden ville informere museet om, at Aarhus Kommune satser på, at byen bliver en demensvenlig by. I den anledning bad man museumsdirektør Thomas Bloch Ravn om at være én af en række ambassadører for projektet.

Planen er, at byens buschauffører, bankpersonale og ekspedienter i butikkerne skal uddannes til bedre at tage sig af ældre og ældre ramt af demens, som færdes i byens gader og forretninger. Derfor skal store grupper af medarbejdere i forretninger og offentlige servicefunktioner på kursus. Rema 1000 har allerede startet kursus for deres personale.

Den Gamle By har arbejdet med ældre ramt af demens i en række forløb på museet og desuden afholdt kurser for sosuelever og -personale; så her er allerede indsamlet en stor viden. Rådmanden ville derfor gerne indgå i et samarbejde med Den Gamle By om kursusafviklingen. Aarhusianere, der har gennemgået et kursus, vil bære et lille lilla hjerte, hvori der står: Demensven.