opener
I 70'er-bykvarterets kollektiv kan du se denne hjemmebyggede seng. Hjemmelavede møbler og tøj var udbredt i årtiet især hos studerende og unge familier. Gør-det-selv rundvisninger i 70'er-festivalen.

2.-3., 9.-10. og 16.-17. september

Hør livekoncerter med 70’er-musik på Festpladsen, og lad dig suge ind i fortiden med virtual reality-briller. Hop med på en rundvisning i 70’ernes gør-det-selv-verden med møbler og tøj.

Rundvisninger og koncerter er gratis for gæster i Den Gamle By. 

Rundvisning i 1970’ernes DIY-kultur (Do It Yourself)
Rundvisningen 2.-3.  og 9.-10. september viser eksempler på hjemmebyggede møbler, som var udbredte mange 70’er-hjem. Især hos unge mennesker og nyetablerede familier var tendensen stærk med blandt andet møbler af spånplader og ølkasser. 

16.-17. september viser rundvisningerne den kreativitet, man oplevede i hjemmelavet tøj og tekstil i det farvestrålende årti. Rundvisningen begynder i kollektivet i Tårnborg, hvor beboerne strikkede, syede og farvede meget af deres eget tøj. I andre hjem handler det om gardiner, tæpper og duge, der udstråler kreativitet og sparsommelighed. 

Tidsrejse med VR-briller og magisk skærm
I de tre 70’er-weekender kan alle besøge en anden tid med såkaldte virtual reality-briller. Og med den særlige green-screen-teknik kan du klippe dig selv ind i Den Gamle Bys miljøer fra 1970’erne. Du vælger selv film, kostume og rekvisitter. Når optagelserne er færdige, får du sendt et link til din personlige film, som du kan dele på Facebook.

Det er ’Historier om Danmark’, der står for Virtual Reality-rejsen og Green Screen-filmene.

’Historier om Danmark’ er et samarbejde mellem DR, Kulturministeriet, Nordea-Fonden og Nationalmuseet.

Se programmet for 70'er-festivalen

De tre weekender kan du også se den nyåbnede radioamatørstation på kvisten i Huset i Havnegade. Læs om stationen