opener
Mange forbinder 70'erne med hippie-bevægelsens uniformer som indiske skjorter, velourbukser og alpaka-huer. Men årtiet var også diskere i gabardinebukser og plateausko, afslappede folk i cowboybukser og sømandstrøjer og de syntetiske materialers fremgang.

Se de sidste skrig fra 70'erne på catwalk'en! Modeshowet ledsages af tidens musik og kommenteres af museumsinspektør Tove Engelhardt Mathiassen. Hun vil undervejs fortælle om de meget forskellige trends, der kendetegnede årtiets mode. Mange mennesker fik øjnene op for tøj fra Indien, Sydamerika eller fra militærets overskudslager og opfattede stilen som anti-mode. Der var stærke signaler i tøjet, og arbejdstøj som murerskjorter og tømreroveralls var populært blandt venstreorienterede studerende og pædagoger. Disco-bølgen fra midten af 1970’erne satte sit stærke præg på tøjet, ligesom punk-bevægelsen, der også fik sin egen stil.

Find garbadinebukser og plateausko frem
70’er-festivalen byder på koncert med disco-bandet Le Freak. Gennem 21 år har Le Freak optrådt med deres egne musikalske fortolkninger af de største discohits siden 70’erne. Le Freak er et af Danmarks absolut bedste partybands!

Levende discomusik lørdag og søndag klokken 13 og 15 på Festpladsen.

Boder med nyt og gammelt
Den Gamle By får besøg af studerende på TEKO uddannelsen. De har ladet sig inspirere af 70'erne og produceret lækre ting, som de sælger. Der vil også være boder med genbrugs-retro-varer.

Program for lørdag og søndag

• Koncert med Le Freak klokken 13 og 15 på Festpladsen

• Modeshow 12 og 14 i Bendtsens Pakhus

• Gratis mini-rundvisninger i 70’er bykvarteret klokken 12 og 14. Mødested Telefontorvet

• Børn kan lave badges og deltage i spejderaktiviteter som bål, snobrød og knob-binding

• Plakatmuseet viser en stor udstilling med 150 plakater om Fristaden Christiania, der blev ’født’ i 1971

Alle aktiviteter er gratis for gæster i Den Gamle By. 

Husk, at børn og unge under 18 år har gratis entré.