opener

Universitetspraktik i Den Moderne By

Den Gamle By er en inspirerende og pulserende arbejdsplads i smukke rammer, centralt placeret i Aarhus. Museet besøges årligt af over 500.000 gæster, og vi arbejder alle dedikeret på at give gæsterne en mindeværdig og indholdsrig museumsoplevelse. Afdelingen for de moderne bydele søger en engageret og praktikant fra historie til museumsarbejde med både historisk research og praktiske opgaver knyttet til arbejdet med julen og med museets udstillinger i 1927, 1974 og 2014-kvartererne.

Arbejdsopgaver

Praktikanten vil indgå i afdelingens arbejde med både projekter og drift og vil få opgaver, der giver indsigt i det brede museumsarbejde. Det betyder opgaver med både research, genstandshåndtering, klargøring og magasinarbejde mv.

Din baggrund

Vi ønsker os en praktikant, der er systematisk og praktisk anlagt, og som har overblik, er god til at strukturere og analyse historisk materiale. Praktikanten skal både kunne arbejde selvstændigt og indgå i teams med kollegerne i afdelingen.  

Spørgsmål

Har du yderligere spørgsmål, kan du henvende dig til Anna Wowk Vestergaard på e-mail awn@dengamleby.dk.

Ansøgning og vilkår

Praktikstillingen er normeret til 32 timer fordelt på 4-5 ugentlige arbejdsdage. Praktikperioden varer 4 måneder med tiltrædelse 1. september 2020. (Der er mulighed for at starte allerede 15. august/forlænge praktikperioden indtil 15. januar.)

Din ansøgning skal være Den Gamle By i hænde senest 28. marts kl. 12.00. Ansøgningen skal sendes i ét samlet pdf-dokument til praktik@dengamleby.dk, mærket ”De moderne bydele” i emnefeltet.  

Den Gamle By er et nationalt museum og også lokalmuseum for Aarhus. Museet besøges årligt af omkring en halv million gæster, heraf mange fra udlandet. Den Gamle By modtager tilskud fra stat og kommune og tjener selv mere end halvdelen af sine driftsmidler. Inklusive projekter er den årlige omsætning omkring 150 mio. kr. Museet har ca. 200 årsværk, som består af mange forskellige faggrupper. Læs mere her: www.dengamleby.dk