opener

Timelønnede aktører søges til Den Gamle By

Er du opsøgende, serviceminded, og forstår at aflæse vores gæsters ønsker for information? Er du en udadvendt og engagerende historisk formidler? Så kan du være Den Gamle Bys nye timelønnede medarbejder i museets Aktørteam. Vi mangler aktører til at formidle i Den Gamle Bys gader og historiske butikker til sommersæsonen 2021 – og måske længere.

Vi forestiller os, at du er studerende på 1. eller 2. år eller efterlønner / pensionist.

Vi forventer, at du

  • har et godt humør og opleves som smilende, opsøgende og samtidig lydhør – både over for gæster og kolleger
  • er interesseret i historie, og forstår at fortælle levende for Den Gamle Bys gæster
  • har lyst til at formidle i historisk dragt
  • taler og forstår dansk, og kan samtale på mindst ét fremmedsprog - primært engelsk
  • er fysisk robust og har et godt helbred
  • kan tage mange vagter i juli, august og december måned

Samtaler afholdes 6.-9. april. Dragtprøver og oplæring vil finde sted udvalgte dage mellem 25. maj - 25. juni. Du vil være klar til at agere på egen hånd når højsæsonen starter 26. juni

Timetallet vil variere fra uge til uge. Du ansættes i første omgang til at arbejde på museet i sommerperioden, og du kan også få mulighed for at få vagter på museet efterfølgende. Bemærk, at Den Gamle By er åben alle dage året rundt, og du kan få tildelt vagter på dage som juleaftensdag og nytårsdag. Der er meget få vagter i lavsæsonen januar, februar og marts.

Send en kort ansøgning med billede og en beskrivelse af dig selv, din baggrund og tidligere joberfaring til job@dengamleby.dk senest søndag 21. marts 2021 kl. 18. Skriv venligst ”Aktør” i emnefeltet.


Den Gamle By er et nationalt museum og også lokalmuseum for Aarhus. Museet besøges årligt af omkring en halv million gæster, heraf mange fra udlandet. Den Gamle By modtager tilskud fra stat og kommune og tjener selv mere end halvdelen af sine driftsmidler. Inklusive projekter er den årlige omsætning omkring 150 mio. kr. Museet har ca. 200 årsværk, som består af mange forskellige faggrupper. Læs mere her: www.dengamleby.dk.