opener

Konservator til præventiv konservering i Den Gamle By

Skyline af Den Gamle By

Den Gamle By er en spændende og pulserende arbejdsplads i smukke rammer centralt placeret i Aarhus. To dage er sjældent ens, og vi arbejder alle på at give vores gæster en god og indholdsrig oplevelse. Til et nyoprettet team i Den Gamle Bys bevaringsafdeling søger vi en konservator, der skal fokusere på vores museumsrengøring. Stillingen omfatter at være koordinator for et mindre team af museumsrengøringsassistenter, såvel som selv at deltage i museumsrengøringen. Hvis du interesserer dig for præventiv konservering, er dygtig til dit fag og trives i historiske omgivelser, så er du måske vores kommende kollega.

Professionalisme og samarbejde

Bevaringsafdelingen består i dag af et professionelt og alsidigt hold af konservatorer med forskellige specialer. Vi er otte medarbejdere, der er uddannede inden for maleri-, kulturhistorisk- og møbelkonservering. Samarbejde på tværs af både afdelingen og det øvrige museum samt stor professionalisme er nøgleord, der kendetegner vores afdeling.

Bevaringsafdelingens arbejde består i at vedligeholde museets samling. Den Gamle By har en meget stor samling af recente genstande fra 1600-tallet til i dag. Størstedelen af vores 37 udstillingshuse indeholder interiørudstillinger og håndværksværksteder. Endvidere har museet flere specialsamlinger udstillet i moderne udstillingsrum, f.eks. smykkekunst, sølv, porcelæn og fajance. Den Gamle By åbner typisk mindst én ny udstilling om året, enten en fast- eller en særudstilling. Præventiv konservering og herunder museumsrengøring er en vigtig del af vedligeholdelsen af museets samling.

Et vigtigt opgavefelt

I Den Gamle By er der et stort rengøringsteam, der står for den daglige rengøring og det nye museumsrengøringsteam, som er forankret i bevaringsafdelingen, vil udelukkende have fokus på den præventivt orienterede rengøring. Teamet vil bestå af i alt fire medarbejdere, som ud over konservatoren tæller en konservator på deltid og to museumsrengøringsassistenter. Hele teamet refererer til lederen af bevaringsafdelingen. Koordination og prioritering af teamets opgaver – ofte i samarbejde med kolleger fra andre dele af museet – og løsningsforslag til de enkelte opgaver varetages af konservatoren. Konservatorstillingen består også af andre opgaver inden for præventiv konservering, såsom monitorering af skadedyr, føre logbog over hændelser mm.

Din baggrund

Du er uddannet B.Sc. eller M.Sc. i Konservering. Du har arbejdet med præventiv konservering og ved, hvor stor betydning det daglige vedligehold har for bevaringen af samlingen. Du har evner inden for ledelse og nyder at være i dialog med forskellige typer mennesker. Du er struktureret og kan holde overblikket i en travl hverdag. Du har en god og stærk fysik og er ikke bange for at tage fat og gå forrest. Du trives med at samarbejde og finde løsninger sammen med dine kolleger og sætter en ære i at afslutte opgaven inden for den aftalte tidsramme.

Spørgsmål

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til leder af bevaringsafdelingen Karen Woer på telefon 4185 0760 eller e-mail kw@dengamleby.dk

Ansøgning og vilkår

Stillingen er en fast stilling og normeret til 37 timer per uge. Tiltrædelse senest 1. marts 2019, gerne før.

Ansøgning og CV skal være Den Gamle By i hænde senest torsdag den 3. januar 2019 kl. 12.00. Ansøgningen skal sendes i ét samlet pdf-dokument til job@dengamleby.dk, mærket ”Konservator” i emnefeltet.

Den Gamle By er et nationalt museum og også lokalmuseum for Aarhus. Museet besøges årligt af omkring en halv million gæster, heraf mange fra udlandet. Den Gamle By modtager tilskud fra stat og kommune og tjener selv mere end halvdelen af sine driftsmidler. Inklusive projekter er den årlige omsætning omkring 150 mio. kr. Museet har ca. 200 årsværk, som består af mange forskellige faggrupper.