opener

Kulturhistorisk konservator til Den Gamle By

Den Gamle By er et museum for alle sanser. Vores gæster kan se, prøve, smage og dufte historien. Den Gamle Bys bevaringsafdeling søger nu en kulturhistorisk konservator til et étårigt barselsvikariat. Hvis du er dygtig til dit fag og trives i historiske omgivelser, er du måske vores kommende kollega.
 
Du bliver del af et erfarent team
Bevaringsafdelingen består af et professionelt og alsidigt team af konservatorer med forskellige specialer. Vi er ni medarbejdere, der blandt andet er uddannede inden for maleri-, kulturhistorisk-og møbelkonservering. Samarbejde på tværs af både afdelingen og det øvrige museum samt stor professionalisme er nøgleord, der kendetegner vores afdeling.

Bevaringsafdelingens arbejde består i at vedligeholde museets samling, både den udstillede del og den på magasinet. Den Gamle By har en meget stor samling af recente genstande fra 1600-tallet til i dag. Størstedelen af vores 37 udstillingshuse indeholder interiørudstillinger og håndværksværksteder. Endvidere har museet flere specialsamlinger udstillet i moderne udstillingsrum, f.eks. smykkekunst, sølv, porcelæn og fajance. Den Gamle By åbner typisk mindst én ny udstilling om året, enten en fast- eller en særudstilling.

Et bredt opgavefelt
Dit arbejde består primært i at konservere genstande inden for det kulturhistoriske konserveringsområde – ofte i form af vedligeholdelse af udstillingerne. Derudover består en stor del af jobbet af klargøring samt montering af genstande til nye udstillinger. Arbejdet omfatter endvidere magasinarbejde, klimakontrol, bekæmpelse af skadedyr m.m.

Din baggrund
Du er uddannet B.Sc. eller M.Sc. fra Konservatorskolens kulturhistoriske linje. Du har erfaring med konservering af kulturhistoriske genstande, men er også interesseret i at samarbejde om arbejdsopgaver på tværs af fagområderne. Du er ikke bange for at tage fat og du har overblik og kan holde hovedet koldt i en travl hverdag. Du trives med at samarbejde og finde løsninger sammen med dine kolleger og sætter en ære i at afslutte opgaven inden for tidsrammen. 

Spørgsmål
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til leder af bevaringsafdelingen Marcelle Lunau på telefon 4185 0764 eller e-mail mml@dengamleby.dk.

Ansøgning og vilkår
Stillingen er et étårigt barselsvikariat og normeret til 37 timer per uge. Tiltrædelse 15. november 2021, gerne før.

Ansøgning og CV skal være Den Gamle By i hænde senest fredag 8. oktober 2021 kl. 12.00. Ansøgningen skal sendes i ét samlet pdf-dokument til job@dengamleby.dk, mærket ”Konservator” i emnefeltet.


Den Gamle By er et nationalt museum og også lokalmuseum for Aarhus. Museet besøges årligt af omkring en halv million gæster, heraf mange fra udlandet. Den Gamle By modtager tilskud fra stat og kommune og tjener selv mere end halvdelen af sine driftsmidler. Inklusive projekter er den årlige omsætning omkring 150 mio. kr. Museet har ca. 225 årsværk, som består af mange forskellige faggrupper.