opener

2-3 retters menuer

Den Gamle By - selskabsmenuer
Den Gamle By sørger for hyggelige rammer, dækker op og serverer mad og drikke til jeres selskab.

Forkæl dine gæster med en historisk menu, som den ville have taget sig ud i hhv. 1864, 1927 og 1974, eller en udsøgt menu med årstidens bedste råvarer. 

Vi gør opmærksom på, at alle skal vælge det samme, men vi tager selvfølgelig hensyn til allergikere og vegetarer. 

Menuerne er tallerkenanrettet.

1864 menu


Forretter
Bakskuld med røræg og Struer grovbrød eller
Røget flæsk på byggrød med grønne ærter, smør og en smule brændevin 

Hovedret
'Kjød i Kaal' – braiseret kød med sovs af sky, glaseret kål og kogte rodfrugter

Dessert
Pandekager lavet af havre med honning og bær

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


1927 menu


Forret
Dampet rødspætte med laksecreme og urtesalat

Hovedret
Det bedste fra grisen med skysauce, kogte kartofler, årstidens grøntsager og urter fra haven

Dessert
Rødgrød med vaniljefløde

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


1974 menu


Forret
Rejecocktail med icebergsalat, sort kaviar og rød dressing

Hovedret
Rosastegt okse med rødvinssauce, kartoffelbåde og grøn salat med 'mormordressing'

Dessert
Citronfromage med flødeskum

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


Juli - August - September - Oktober 2020


Forretter

  • Terrin af letrøget kylling med urter anrettet med estragonmayonnaise, sprøde hasselnødder og frisk brøndkarse fra bækken i Den Gamle By.
  • Bagt helleflynder med spidskål og sommergulerod. Hertil sprøde grøntsager, skalotteløg og lys sauce med blancheret grønt.
    (Kan laves som hovedret)
  • Knoldselleri fra Samsø med citron og lime. Serveres med flødesovs og anrettes med smørristede svampe og drys af persille og ristede hasselnødder.

Til forretterne serveres brød fra Den Gamle Bys bageri og smør.

Hovedretter

  • Helstegt dansk kalv med braiserede porrer og stegte kantareller.                     
    Hertil smørdampet amagerkål, rødvinssauce og ovnstegte kartofler.
  • Dansk svinemørbrad/dansk oksemørbrad i soufflé med svampe og urter fra Apotekerhaven og syltet grønt. 
    Hertil smørdampet amagerkål, rødvinssauce og ovnstegte kartofler. 
    Tillæg oksemørbrad 75,- pr. person
  • Vol au vent - Sprød skal af butterdej med nye rodfrugter fra Samsø og urter fra Den Gamle Bys haver. 
    Anrettes med Digekrone, frisk grønt og rødbedeglace. Vegetarisk.


Desserter

  • Fløderand med sensommerbær. Hertil saltet karamelsauce og sødskærm fra Den Gamle Bys haver.
  • Kraftig chokoladekage med mousse af hvid chokolade eller vanilje parfait, syltede bær og bærsauce.
  • Oste: Gammelknas og Den Hvide Dame fra Arla Unika med rosmarinmarinerede nødder, hybenmarmelade og sprødt rugbrød.

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


Tilkøb til menuer

Kaffe og te med sødt
Kaffe og tepr. pers. 42 kr.
Kaffe og te med bagerens vaniljekranspr. pers. 60 kr.
Kaffe og te med tre slags småkagerpr. pers. 65 kr.
Kaffe og te med Sarah Bernhardt-kagepr. pers. 75 kr.
Kaffe og te med dagens kagepr. pers. 75 kr.
Avec til kaffen, 2 cl – spørg tjeneren om udvalg    pr. pers. 45 kr.

Natmad                                                                                                   
Den Gamle Bys spegepølse med sar. Hertil kokkens remoulade, ristede løg og karse.
Serveres med rugbrød fra Den Gamle Bys bageri, samt krydderfedt og smør.
Pr. pers. 75 kr.

Karrysuppe med kylling.
Serveres med brød fra Den Gamle Bys bageri.
Pr. pers. 85 kr.

Dansk pølsebord med to slags pølser og to slags oste. Anrettet med surt og sødt. Serveres med brød fra Den Gamle Bys bageri.
Pr. pers. 95 kr.

Ristet Hotdog – serveres fra Pølsevogn i 1974 bydelen inkl. én Cocio eller én Jolly Cola
Pr. pers 135 kr.

Danmarks ældste pølsevogn står klar med samle-selv-hotdogs inkl. én Cocio
Pølsevognen kan bestilles til udvalgte lokaler – spørg om info.
Pr. pers. 135 kr.

Hold dit selskab i Den Gamle By

Ønsker du at booke et arrangement eller at få mere information, kontakt bookingafdelingen og hør om de mange muligheder på 41 85 08 44, mandag til fredag mellem klokken 10-14, eller mail booking@dengamleby.dk

Vi ser frem til at byde jer velkommen.