opener

2-3 retters menuer

Den Gamle By - selskabsmenuer
Den Gamle By sørger for hyggelige rammer, dækker op og serverer mad og drikke til jeres selskab.

Forkæl dine gæster med en historisk menu, som den ville have taget sig ud i hhv. 1864, 1927 og 1974, eller en udsøgt menu med årstidens bedste råvarer. 

Vi gør opmærksom på, at alle skal vælge det samme, men vi tager selvfølgelig hensyn til allergikere og vegetarer. 

Menuerne er tallerkenanrettet.

1864 menu


Forretter
Bakskuld med røræg og Struer grovbrød eller
Røget flæsk på byggrød med grønne ærter, smør og en smule brændevin 

Hovedret
'Kjød i Kaal' – braiseret kød med sovs af sky, glaseret kål og kogte rodfrugter

Dessert
Pandekager lavet af havre med honning og bær

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


1927 menu


Forret
Dampet rødspætte med laksecreme og urtesalat

Hovedret
Det bedste fra grisen med skysauce, kogte kartofler, årstidens grøntsager og urter fra haven

Dessert
Rødgrød med vaniljefløde

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


1974 menu


Forret
Rejecocktail med icebergsalat, sort kaviar og rød dressing

Hovedret
Rosastegt okse med rødvinssauce, kartoffelbåde og grøn salat med 'mormordressing'

Dessert
Citronfromage med flødeskum

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


Januar – februar - marts 2020

Forretter:

  • Bagt torsk med jordskokker, stegt blomkål, æble og mild karrysauce
  • Gravad færøsk laks med syltede beder, stegt blomkål og rødbedemayonnaise
  • Grillet og syltet græskar fra Samsø med kålblade, ristede hasselnødder, tyttebær og urtemayonnaise

Hertil brød fra den Gamle Bys bageri samt smør.

Hovedretter:

  • Langtidstilberedt oksefilet stegt med hvidløg og rosmarin fra Apotekerhaven
  • Dansk landgris stegt på ben med Handelsgartneriets salvie og fennikel
  • Stegt korndelle af perlebyg og urter

Til hovedretterne serveres frisk grønkål, syltet rødløg og creme af selleri samt Pommes Anna og rødvinssauce.

Desserter:

  • Citrontærte med brændt marengs og bærcoulis
  • Gateau Marcel med brændt hvid chokolade og citruskompot
  • Ost – Gammelknas og Den Hvide Dame fra Arla Unika med rosmarinmarinerede nødder, hybenmarmelade og sprødt rugbrød

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


April – maj 2020

Forretter:

  • Koldrøget færøsk laks med agurk og dild samt rygeost vendt i ramsløg. Anrettet på spæde salater med kold hvid creme
  • Gravad marskstud på rugbrødschips med sprøde salater, syltede æbler, karse og eddikereduktion
  • Forårssalat med røgede kyllingelår, sprød kæbesnitte, hvedebrødschips og dressing med parmesan
  • Bagt porre med gratineret gedeost, spæde blade, ristede græskarkerner, sprøde æbler og nøddeolie

Hovedretter:

  • Langtidsstegt dansk oksefilet med spidskål, ramsløg, asparges og rødvinssauce
  • Stegt kyllingebryst anrettet med røgede lår, tørsaltet bacon, grønne asparges og skysauce med estragon
  • Dansk svineryg med fennikel og citron serveret med gulerødder, nødder og urter i vol-au-vent samt skysauce med timian
  • Stegt spidskål, syltede svampe og havgus-ost serveret med gulerødder, nødder og urter fra i vol-au-vent samt skysauce med timian

Ovenstående retter serveres med smørstegte kartofler med urter fra Den Gamle Bys handelsgartneri.

Desserter:

  • Ost – Gammelknas og Den Hvide Dame fra Arla Unika med rosmarinmarinerede nødder, hybenmarmelade og sprødt rugbrød
  • Gateau Marcel med brændt hvid chokolade og citruskompot
  • Hvid chokoladekage med mandler og orange. Hertil parfait med bourbonvanilje og bærpuré
  • Rabarbermousse på mazarinbund overtrukket med mørk chokolade og tørret jordbærdrys

2 retter pr. person 285 kr.
3 retter pr. person 385 kr.


Tilkøb til menuer

Kaffe og te med sødt
Kaffe og tepr. pers. 42 kr.
Kaffe og te med bagerens vaniljekranspr. pers. 60 kr.
Kaffe og te med tre slags småkagerpr. pers. 65 kr.
Kaffe og te med Sarah Bernhardt-kagepr. pers. 75 kr.
Kaffe og te med dagens kagepr. pers. 75 kr.
Avec til kaffen, 2 cl – spørg tjeneren om udvalg    pr. pers. 45 kr.

Natmad                                                                                                   
Den Gamle Bys spegepølse med sar. Hertil kokkens remoulade, ristede løg og karse.
Serveres med rugbrød fra Den Gamle Bys bageri, samt krydderfedt og smør.
Pr. pers. 75 kr.

Karrysuppe med kylling.
Serveres med brød fra Den Gamle Bys bageri.
Pr. pers. 85 kr.

Dansk pølsebord med to slags pølser og to slags oste. Anrettet med surt og sødt. Serveres med brød fra Den Gamle Bys bageri.
Pr. pers. 95 kr.

Ristet Hotdog – serveres fra Pølsevogn i 1974 bydelen inkl. én Cocio eller én Jolly Cola
Pr. pers 135 kr.

Danmarks ældste pølsevogn står klar med samle-selv-hotdogs inkl. én Cocio
Pølsevognen kan bestilles til udvalgte lokaler – spørg om info.
Pr. pers. 135 kr.

Hold dit selskab i Den Gamle By

Ønsker du at booke et arrangement eller at få mere information, kontakt bookingafdelingen og hør om de mange muligheder på 41 85 08 44, mandag til fredag mellem klokken 10-14, eller mail booking@dengamleby.dk

Vi ser frem til at byde jer velkommen.