opener

2-3 retters menuer

Den Gamle By - selskabsmenuer
Den Gamle By sørger for hyggelige rammer, dækker op og serverer mad og drikke til jeres selskab.

Forkæl dine gæster med en historisk menu, som den ville have taget sig ud i hhv. 1864, 1927 og 1974, eller en udsøgt menu med årstidens bedste råvarer. 

Vi gør opmærksom på, at alle skal vælge det samme, men vi tager selvfølgelig hensyn til allergikere og vegetarer. 

Menuerne er tallerkenanrettet.

1864 menu


Forretter
Bakskuld med røræg og Struer grovbrød eller
Røget flæsk på byggrød med grønne ærter, smør og en smule brændevin 

Hovedret
'Kjød i Kaal' – braiseret kød med sovs af sky, glaseret kål og kogte rodfrugter

Dessert
Pandekager lavet af havre med honning og bær

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


1927 menu


Forret
Dampet rødspætte med laksecreme og urtesalat

Hovedret
Det bedste fra grisen med skysauce, kogte kartofler, årstidens grøntsager og urter fra haven

Dessert
Rødgrød med vaniljefløde

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


1974 menu


Forret
Rejecocktail med icebergsalat, sort kaviar og rød dressing

Hovedret
Rosastegt okse med rødvinssauce, kartoffelbåde og grøn salat med 'mormordressing'

Dessert
Citronfromage med flødeskum

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


Vinter 2020-2021

Forret

  • Nordsø torsk med kompot af Gråstenæbler og danske jordskokker. Hertil ristet grønkål fra Den Gamle Bys haver og reduceret fiskesauce med hvidvin.
  • Knoldselleri fra Samsø. Serveres med syrnet fløde med danske svampe, citronsaft og drys af frisk persille og ristede hasselnødder.

  • Til forretterne serveres brød fra Den Gamle Bys bageri og smør.

Hovedret

  • Risotto med Vesterhavsost. Hertil stegt spidskål med gråstenæbler, ristede hasselnødder og kørvel fra Den Gamle Bys have.

  • Svinemørbrad af dansk i souffle med purløg anrettet med langtidsbagte persillerødder og Hokkaido græskar med muskatnød. Hertil timian sauce og stegte kartofler.

  • Wellington - Dansk oksemørbrad indbagt med stegte svampe i butterdej anrettes med smørdampet vinterkål fra Samsø og gulerodspuré. Hertil pommes Anna og rødvinssauce
    (+35 kr.)

Dessert

  • Oste: Gammelknas og Den Hvide Dame fra Arla Unika med rosmarinmarinerede nødder, hybenmarmelade og brød fra Den Gamle Bys bagere og smør.

  • Variation af æbler – Bagt æblekage med mousse af kanel og æbler. Pyntet med sprød karamel og sukkersyltede gråstenæbler

  • Chokoladekage af mørk belgisk chokolade. Bagt bund og mousse pyntet med syltede brombær og høvlede hvide chokoladespåner.

 

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


Tilkøb til menuer

Kaffe og te med sødt
Kaffe og tepr. pers. 42 kr.
Kaffe og te med bagerens vaniljekranspr. pers. 60 kr.
Kaffe og te med tre slags småkagerpr. pers. 65 kr.
Kaffe og te med Sarah Bernhardt-kagepr. pers. 75 kr.
Kaffe og te med dagens kagepr. pers. 75 kr.
Avec til kaffen, 2 cl – spørg tjeneren om udvalg    pr. pers. 45 kr.

Natmad                                                                                                   
Den Gamle Bys spegepølse med sar. Hertil kokkens remoulade, ristede løg og karse.
Serveres med rugbrød fra Den Gamle Bys bageri, samt krydderfedt og smør.
Pr. pers. 75 kr.

Karrysuppe med kylling.
Serveres med brød fra Den Gamle Bys bageri.
Pr. pers. 85 kr.

Dansk pølsebord med to slags pølser og to slags oste. Anrettet med surt og sødt. Serveres med brød fra Den Gamle Bys bageri.
Pr. pers. 95 kr.

Ristet Hotdog – serveres fra Pølsevogn i 1974 bydelen inkl. én Cocio eller én Jolly Cola
Pr. pers 135 kr.

Danmarks ældste pølsevogn står klar med samle-selv-hotdogs inkl. én Cocio
Pølsevognen kan bestilles til udvalgte lokaler – spørg om info.
Pr. pers. 135 kr.

Hold dit selskab i Den Gamle By

Ønsker du at booke et arrangement eller at få mere information, kontakt bookingafdelingen og hør om de mange muligheder på 41 85 08 44, mandag til fredag mellem klokken 10-14, eller mail booking@dengamleby.dk

Vi ser frem til at byde jer velkommen.