opener

Håndværkernes Laugssal fra 1931 genopstår i Den Gamle By

Tidspunkt: Lørdag 5. oktober og søndag 6. oktober kl. 13.30 og 15.00
Varighed: Ca. 1 time
Mødested: Foran udstillingen ”Aarhus Fortæller” i Sønderbrogade

Tilmelding: Fra 1. juli
Max antal: 49 deltagere pr. foredrag

I 1931 indviede Aarhus Håndværkerforening en ny laugssal i Paradisgade, hvor biografen Øst for Paradis ligger i dag. Salen skulle bruges til møder i laugene og samtidig vække minder om de stolte håndværkstraditioner. Indretningen blev derfor fra starten noget gammeldags i udseende med rigt udskårne paneler og tunge egetræsmøbler.

Efter opførelsen i Paradisgade blev hele interiøret flyttet tre gange. Og nu er det flyttet for fjerde gang, nemlig til Den Gamle By.

Den unikke Laugssal genopføres så tæt på den originale sal fra 1931 som muligt. 

Kom og hør tømrerne fortælle om det spændende arbejde med at samle så mange af de originale dele fra Paradisgade som overhovedet muligt og om genopførelsen. Det har også været nødvendigt at rekonstruere dele af træskærerarbejdet.

Museumsinspektør Anneken Appel Laursen vil fortælle om salens usædvanlige historie, og om hvorfor det var vigtigt at have en Laugssal så sent som i 1931. 

Tilmelding

Tilmelding kan ske direkte til Den Gamle Bys reception på mail reception@dengamleby.dk eller på telefon 86 12 31 88. Se tilmeldingsdatoer under de enkelte arrangementer. Oplys venligst navn, medlemsnummer (noteret på dit årskort), deltagerantal, evt. e-mailadresse, samt hvilket arrangement det drejer sig om.

Hvert medlem kan tilmelde sig med én ledsager. Pladserne tildeles efter først til mølle-princippet.