opener

Fra Dronningens Garderobe

Særudstilling fra 28. marts til 9. september 2018

Oplev udstilllingen Fra Dronningens Garderobe i Den Gamle By

Gratis rundvisning 

Kom til en ekspertrundvisning i Fra Dronningens Garderobe, hvor museumsinspektør Tove Engelhardt Mathiassen, der har været idéudvikler og kreativ tovholder på udstillingen, fortæller om tøjet og tekstilerne. Hun vil også give et unikt indblik i, hvordan en så speciel udstilling bliver til.

Rundvisningen er gratis, når entreen til Den Gamle By er betalt. 

Tid og sted
Fredag den 31. august kl. 13 og 15.

Mødested på Torvet foran Møntmestergården.

Tilmelding
Skriv en mail til: reception@dengamleby.dk med dit navn, telefonnummer og antallet af deltagere. 

Der er et begrænset antal pladser, som uddeleles efter princippet først-til-mølle. 


Om udstillingen

Den Gamle By har fået Hendes Majestæt Dronningens særlige tilladelse til at låne og udstille et større udsnit af Dronningens garderobe gennem tiden. Dronningen er protektor for – og en jævnlig gæst – i Den Gamle By, og det er første gang en sådan udstilling kan opleves uden for hovedstadsområdet.

Fra Dronningens Garderobe viser en stor variation af kjoler, hatte, dagligt tøj, festtøj mv. fra 1940’erne til i dag. Med afsæt i tøjet vises forskellige sider af Dronningens liv, hverdag og officielle pligter.

Udstillingen breder sig over to forskellige lokaliteter i Den Gamle By. 

I Møntmestergården kan du opleve roberne, tøj fra livets højtider og de historier, der knytter sig til anvendelsen og tiden. Møntmestergårdens farverige 1700-tals interiører danner en flot baggrund for disse dragter.

I Gallerierne, der ligger tæt på Møntmestergården, kan du se Dronningens modige og ofte humoristiske tilgang til livet og tøjet. Her er for eksempel det tøj, vi har set i tv-transmissioner fra Dronningens nytårstale. Desuden rejsetøjet og ikke mindst et udvalg af Dronningens hatte, som for første gang vil blive udstillet samlet.

Vær opmærksom på, at der er dæmpet belysning i udstillingen, da lys er med til at nedbryde farver og tekstiler. Tag dig god tid i starten, så vænner øjnene sig til det dæmpede lys.  

Læs pressemeddelelsen om udstillingen her.