opener

Så er det Kaffetid i Den Gamle By

Den Gamle By dækker op og inviterer til Kaffetid fra 26. juni frem til 10. oktober.

Morgenkaffe, formiddagskaffe, eftermiddagskaffe, aftenkaffe. Filterkaffe, stempelkaffe, pulverkaffe og kaffepunch. Vi drikker kaffe hver dag, både derhjemme, med naboen, vennerne og kollegaerne. Men hvor meget ved du egentlig om de sortbrune bønner og hvordan har danskerne drukket kaffen gennem tiden?

Udendørs udstilling på Teaterpladsen

På store plancher får du fortalt historien om kaffen siden dens indtog i Danmark i 1665. Dengang kostede et pund kaffe det samme som en hest. Til sammenligning smider vi i dag 20 millioner liter kaffe ud om året.


Kaffe i de små hjem

I en lang række af byens hjem er der dækket op til kaffe, så du kan opleve, hvordan danskerne har lavet og drukket sin kaffe, men også hvad man har spist som tilbehør til den sorte drik.


Kafferundvisninger

26. og 27. juni er der gratis kafferundvisninger kl. 11.00 og 13.30. Her besøges købmanden i 1700-tallet, da kaffen endnu var ny, men du kommer også til at høre om Madam Blå, erstatningskaffe og hvorfor kaffe engang var forbudt for bønder.


Varmestuens kaffevogn fra 1900-tallet

På Torvet kan du opleve en rekonstrueret kaffevogn fra 1900-tallet. Få fortællingen om, hvordan kaffen skulle få havnearbejderne til at drikke mindre øl og brændevin. Ved kaffevognen uddeles gratis smagsprøver. 


Den Gamle By kaffe og kaffekage

I anledningen af Kaffetid har Den Gamle By lavet en ny, økologisk kaffe. Nyd den i restaurant Gæstgivergården eller Konditori Café Bonnich sammen med et stykke hjemmebagt kaffekage.


Køb din egen kaffeplante

I Handelsgartneriet Bernstorff kan du købe kaffeplanter med hjem. Gartneriet sælger også historiske planter, blomster og frø, som ikke er at finde andre steder. 


Kaffevarer

I museumsbutikken kan du købe Den Gamle By kaffe og bogen om Den Danske Kaffehistorie. Hos isenkræmmeren kan du blandt andet købe genanvendelige kaffefiltre og kaffestel.  


Kaffeforedrag

I perioden fra 16. til 29. august kan du lære om, hvordan du derhjemme får kaffen til at smage bedre. Eller hør forfatteren Annette Hoff fortælle om kaffe ud fra hendes bog Den Danske Kaffehistorie.

 
Mere information følger.