opener

Vi forbereder julen

I tre weekender sætter Den Gamle By fokus på nogle af de forberedelser der sker rundt om i køkkenerne i tiden op til jul. 

Vi bager til jul den 27.-28. oktober

Der er gang i køkkenerne i Den Gamle By i weekenden, når der skal bages til jul.
Kom og få en smagsprøve.

  • Den unge husmor i Havbogadehjemmet bager julesmåkager til kagedåserne. Vaniljekranse, jødekager og brunkager bages i hjemmet.
  • Tjenestepigerne i Købmandsgården bager æbleskiver og pebernødder. Kom og hør tjenestepigerne fortælle om pandestegning, kogning i fedtet og den nye bageovn i jernkomfuret.
  • Præsteenken i Eilschous Boliger bager hårde gode råd. De skal gemmes til jul.

Vi brygger til jul den 3.-4. november

I  Bryggergården vil du i Den Gamle Bys historiske bryggeri opleve museets frivillige bryggerlaug i gang med opskrifter og teknikker fra 1800-tallet. De jonglerer med malt, humle og gær, og viser at det i grunden er enkelt at brygge øl – men vanskeligt at brygge godt øl. Kom og få en smagsprøve og besøg også køkkenerne hvor der er fokus på øl.

  • Husmoren i Havbogadehjemmet fortæller om øllets betydning for et hjem i 1927. 
  • Tjenestepigerne i Købmandsgården bager pandekager med øl.
  • Enkerne i Eilschous Boliger gør klar til at brygge øl, og der vil være udskænkning af ”eget øl”.

Vi slagter til jul den 10.-11. november

 I weekenden står der står svin på menuen i køkkenerne i Den Gamle By.

  •  Husmoren i Havbogadehjemmet laver medisterpølse fra bunden, koger, steger og byder på smagsprøver. 
  • Tjenestepigerne i Købmandsgården koger ben for at lave hvidkålssuppe. Retten laves fra bunden og tjenestepigerne byder på smagsprøver.
  • Enkerne i Eilschous Boliger fortæller om konservering af kød (pølser, røgning, nedsaltning, henkogning, m.v.)