opener

Jul i Den Gamle By

Gå på opdagelse i 400 års julehistorie blandt lysende lanterner, duftende æbleskiver, julepynt og mærk en ægte julestemning. Mød datidens mennesker og hør, hvordan de danske juletraditioner opstod og hvordan man har fejret jul gennem tiderne. Museet åbner op for julen fra 21. november til 3. januar.

Vigtig billetinformation

For at sikre hinanden bedst muligt, skal alle gæster i år reservere og købe billet online.

Dette gælder også for børn under 18 år samt årskortholdere, som dog ikke skal betale entré.

Din sikkerhed er vigtigst

I Den Gamle By gør vi alt for sikre vores gæster og personale så godt som muligt.

Museet består af mange udendørs kvadratmeter og der er indført en lang række sikkerhedsforanstaltninger: Aktiviteter er spredt ud over et stort område, der er ensretning i de fleste udstillinger, der er spritdispensere over hele byen og der udføres ekstra rengøring på særligt udsatte kontaktflader.

Læs mere om vores foranstaltninger her

Mundbind skal desuden bæres af alle gæster, når man går ind en bygning såsom en udstilling, restaurant, toilet etc.


Gå på opdagelse på juleruten og se, hvordan julen er blevet fejret i 400 år. Bliv klogere på, hvornår og hvorfor de juletraditioner, vi kender i dag, opstod. Juleruten fås i billetsalget.

Se juleruten her.
Smag på julen

Forkæl dig selv med julemad og juleknas fra de mange boder. Der er noget for enhver smag: Gammeldags æbleskiver, vaniljekranse, vildsvinepølser, honninghjerter, juleøl, biskop punch mm. Fyldt med historie og masser af smag. Du kan også besøge vores nyåbnede restaurant Gæstgivergården og nyde et fantastisk julemåltid. Se menuerne her


Levende historie med levende mennesker

I julen kan du møde datidens mennesker i gaderne. Du er velkommen til at spørge dem om hvad de har oplevet og hvordan deres liv og dagligdag foregik i julen i 1864, 1927 eller 1974. Du vil blive overrasket…


Julesporjagt for hele familien

”På sporet af julen” er en julesporjagt for hele familien. Læs om Lars og Laura og find ud af, hvordan man fejrede jul, da farfar var ung.

Få et gratis kort i billetsalget og lad rejsen begynde.


På jagt efter årets julegave? Glæd en af dine nærmeste med en historiske julegave, som kun kan købes i Den Gamle By. Gå på opdagelse i vores store sortiment af julepynt, bøger, plakater, smykker, legetøj, strikvarer, søde sager samt øl med historie.  

Se et lille udvalg her.


Send dine julekort

Savner du dit gamle posthus? Så send dine postkort fra Posthuset i 1927. Kig forbi postmesteren i det gamle posthus og køb frimærker og få stempel på din julepost. Der er åbent alle dage mellem 12.30 og 17.


Find nisserne i juleskoven

På opdagelse i juleskoven og se om du kan finde drillenisserne. Men du skal have et godt øje, for de kan være svære at få øje med!


Køb juleblomster i Handelsgartneriet

Frem til den 24. december er der åbent for salg alle dage i det hyggelige gartneri. Vælg mellem mange forskellige frugter, blomster og frøblandinger og som altid, Juletoppen, som kun kan købes i Den Gamle By. Vi har naturligvis også mistelten med den klassiske røde sløjfe.


Sang og musik

Du kan ikke undgå at komme i julestemning, når Brassbands fra Musikkonservatoriet fylder gaderne med julemusik, lørdage og søndage kl. 12-16.


Julebutik

Besøg Julebutikken på Torvet og gå på opdagelse i vores store sortiment af julepynt.


Bemærk: Enkelte juleudstillinger kan lukkes midlertidigt, hvis der bliver for meget trængsel og alarm.


Få op til 40% rabat når du parkerer i Q-Park Ceres Byen

Book din parkering hjemmefra og spar tid og penge.

Bemærk: Århus Kommune har indført betalingsparkering på alle vejene rundt om Den Gamle By.

Læs mere om vores juletraditioner og bliv klogere på, hvorfor den danske jul egentlig ser ud som den gør. Du finder artikler og blog her