opener

Tårnborg 1974

Tårnborg er det store hjørnehus i det moderne bykvarter der med udgangspunkt i året 1974 viser 1960'erne og 1970'ernes historie. Her kan man blandt andet besøge Bonnichs Konditori og Windfelds gynækologiske klinik. Kom indenfor hos kernefamilien, kollektivet samt hos den ugifte skoleinspektør frk. Sneum.


I begyndelsen af 1970'erne boede Vibeke Rygård, Claus Effersøe, Lise Hammershøj og Ove Gaardboe sammen i en stor lejlighed i Aarhus. De var studerende og aktive på venstrefløjen. De havde dannet deres kollektiv som reaktion på det, de mente var kernefamiliens krise.


Lene og Jørn Meyer blev gift midt i 1960'erne. De boede i Vejle og havde i 1974 to børn. Jørn var klejnsmed, Lena var hjemmegående. Møblerne er i teaktræ. I 1974 gik det godt for dem, og de planlagde at flytte i parcelhus.


Frøken Bodil Sneum var skoleinspektør på Frederiksberg. 
I 1974 var hun 66 år. Hun var ugift, politisk interesseret og meget berejst. Faderen Aksel Sneum var i mange år medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Hun boede i sine forældres møblement, og hjemmet er derfor præget af stilen fra første del af 1900-tallet.


I Tårnborg kan du også besøge gynækologklinikken eller købe kage og kaffe i konditoriet. 

På hjørnet i Tårnborg ligger der et konditori fra 1974. Her kan du købe kaffe og kage og nyde dem i det stemningsfulde lokale.

Læs mere om konditoriet

Træd indenfor i ventesalen, kontoret og undersøgelsesværelset. 

Læs mere om klinikken