opener

Kunstkammeret

 Kunstkammer er under ombygning.

Kunstkammeret

Det topsikrede Kunstkammer indeholder vægtige museer inden for ure, sølv, porcelæn og fajance. På alle tre områder er Den Gamle Bys samlinger landsdækkende og hører til de absolut bedste i landet.


Urmuseet - 400 historiske ure

Urmuseet er Danmarks nationale ursamling. 400 ure fra slutningen af 1500-tallet og op i 1900-tallet belyser tidsmålernes udvikling i Danmark. 

Der er solure, standure, bordure, lygteure og lommeure. Der er en udstilling af ure med miniaturekunst og en helt særlig udstilling af danske og udenlandske lommeure.

Læs mere

Tourbillon-lommeuret kaldes verdens smukkeste mekaniske lommeur.

Udstilling af sølvtøj

Sølvmuseet viser knap 800 genstande, fremstillet af i alt 309 sølvsmede fra 44 danske byer. Der er bordsølv, dragtsølv, kirkesølv, hovedvandsæg, bestik, fade, pokaler, bægre, kander og andet korpussølv.

Udstillingen dækker tiden fra 1500-tallet til midten af 1900-tallet.

Læs mere

Sven Weihrauch skabte denne saucekande af sølv og elfenben i 1944. Han førte funktionalismen frem i Danmark som en af tidens banebrydende sølvsmede.

Porcelæn og fajance

Udstillingen afspejler de fajancer og det porcelæn, borgerskabet har brugt gennem tiden. De udstillede genstande stammer især fra 1600-, 1700-, og 1800-tallet.

Blandt klenodierne er Danmarks største samling af Det Warmingske Stel fra 1790'erne.

Læs mere

Kaffekop og underkop i Det Warmingske Stel fra 1790'erne.