opener

Huset i Havnegade

I huset er indrettet seks små hjem og en damefrisør. Lejlighederne havde toilet i bagtrappen, dørene stod åbne, og der var en stemning som i "Huset på Christianshavn," fortæller de tidligere beboere.

Husets historie begynder i Viborg i 1882, da murer Peder Christian Jacobsen opførte det dengang lave hus med fire lejligheder. I 1924 tilføjedes en ekstra etage, så der blev seks lejligheder i alt.

Beboerne i de seks lejligheder var i hele 1900-tallet typiske repræsentanter for kvarterets befolkning af arbejdere og håndværkere.

I Den Gamle By har vi standset tiden i huset i 1974. Huset er genopført som en del af Havnegade-projektet, der er finansieret af af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.


I stuelejligheden til højre boede i 1974 en enlig mor Annalise på 42 år med sin søn Per på 12 år, og det er deres hjem, du kan opleve. 

Læs mere

Lejligheden viser det typiske, ydmyge arbejderhjem, som almindeligvis ikke plejer at komme på museum.

Læs mere


Lejligheden på 1. sal til venstre viser hjemmet for et lærerpar med en teenagesøn, der går på gymnasiet. 

Læs mere

6 tyrkiske mænd bor sammen i en lille lejlighed i 1974. De tyrkiske mænd lever sparsommeligt og sender penge hjem til familien. Lejligheden formidler gæstearbejdernes historie.

Læs mere


På udvalgte dage er der også adgang til øverste sal, hvor du kan se hippie-parrets lejlighed. 

Læs mere

På udvalgte dage kan du på øverste sal også opleve den grønlandske studerendes lejlighed.

Læs mere