opener

Museer og udstillinger

Den Gamle By rummer også store museer og udstillinger. Der er gratis adgang, når entréen til Den Gamle By er betalt. 

Smykkeskrinet er en underjordisk udstilling, der består af ca. 1000 danske smykker af sølv samt enkelte af guld fra perioden 1900-2000.

Læs mere

Den første udstilling nogensinde om Aarhus' historie fra vikingetid til nutid. 

Læs mere


1. sal i Dansk Plakatmuseum

Plakatmuseet udstiller klassiske danske plakater i den permanente udstilling "Genkendelsens Glæde". Derudover viser museet skiftende aktuelle plakatudstillinger. 

Læs mere

Det topsikrede Kunstkammer i Den Gamle By indeholder tre udstillinger i Urmuseet, Sølvsalen og porcelæn & fajance.Samlingerne er landsdækkende og hører til de absolut bedste i landet.

Læs mere


Håndværkerne i baghuset

Oplev de gamle håndværk i tømrer-, snedker og malerværkstedet i to etager i to baghuse fra Haderslev. Udstillingen følger blandt andet snedkerlærlingen Oskars hverdag - som dukke, som tegneserie og som film.

Håndværkerne i baghuset

Legetøjsmuseet udstiller 5.000 stykker legetøj fra 1600-tallet til langt op i 1900-tallet. Dukker, biler, mekanisk legetøj og meget mere. Hjemmelavet og masseproduceret legetøj.

Legetøjsmuseet


Aarhus Rocks i Den Gamle By

I gallerierne ved Torvet i Den Gamle By er der året rundt skiftende udstillinger. 

Huset fortæller

Fire historier om et hus og dets beboere - både mennesker og småkravl. Her kan man bl.a. følge, hvordan huset blev flyttet fra Hjørring og genopført i Den Gamle By. Udstillingen viser også, hvilke byggematerialer et hus består af, og hvordan der ser ud under gulvbrædderne og bag tapetet. 

Huset Fortæller