opener

Den Danske Vinhistorie

I ny bog fra Den Gamle By kan du blive klogere på danskernes forhold til vin fra middelalderen til i dag.

Den Danske Vinhistorie er på 416 sider, indbundet i fast bind, og rigt illustreret med 450 billeder.

I bogen Den Danske Vinhistorie har seniorforsker Annette Hoff fra Den Gamle By gravet en hidtil ukendt skat af viden frem fra arkiverne med vinnyt fra alle lag i det danske samfund.

Ny viden

Hvornår begyndte danskerne at drikke vin? Hvorfor slog vinen først igennem som nydelsesmiddel i den brede befolkning i 1960’erne? Er det rigtigt, at ”Skål!” stammer fra vikingerne? 

Det og mange andre interessante spørgsmål kan du få svar på i bogen Den Danske Vinhistorie, der udkommer den 5. november. Bogen er det fjerde bind i bogserien Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie, der er udgivet af Den Gamle By og Forlaget Wormianum/Tidsskriftet Skalk.

Fra middelalder til mobiltelefoner

I Den Danske Vinhistorie går forfatteren i dybden med danskernes vin- og drikkekultur lige fra middelalderen og helt frem til i dag. Nutidens vinkultur sættes ind i et større kulturhistorisk perspektiv, og bogen kommer også omkring vinsmagningskurser, vinrejser og vin-apps til mobiltelefonen. Den sluttes af med et kig ud i fremtiden ved et besøg hos den første generation af danske vinbønder.

Årets julegave?

Hvis du kommer omkring Museumsbutikken i Den Gamle By, så er der fra 5. november et godt bogtilbud. 

Køb bogen til dig selv eller som gave:

  • Den Danske Vinhistorie kan købes i Museumsbutikken for 259 kr. (normalpris 325 kr.)
  • Eller køb alle bøger i serien Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie for bare 559 kr.
    (Serien indeholder: Den Danske Vinhistorie, Den Danske Chokoladehistorie, Den Danske Tehistorie og Den Danske Kaffehistorie)

    Tilbuddene gælder, så længe lager haves. 

Se interview med Annette Hoff om Den Danske Vinhistorie