opener

Så er det Kaffetid i Den Gamle By

Den Gamle By dækker op og inviterer til Kaffetid frem til 10. oktober.


Morgenkaffe, formiddagskaffe, eftermiddagskaffe, aftenkaffe. Filterkaffe, stempelkaffe, pulverkaffe og kaffepunch. Vi drikker kaffe hver dag, både derhjemme, med naboen, vennerne og kollegaerne. Men hvor meget ved du egentlig om de sortbrune bønner og hvordan har danskerne drukket kaffen gennem tiden?


Udendørs udstilling på Teaterpladsen

På store plancher får du fortalt historien om kaffen siden dens indtog i Danmark i 1665. Dengang kostede et pund kaffe det samme som en hest. Til sammenligning smider vi i dag 20 millioner liter kaffe ud om året.


Kafferuten

I en lang række af byens hjem er der dækket op til kaffe. Følg Madam Blå skiltene og oplev, hvordan danskerne har lavet og drukket sin kaffe, men også hvad man har spist som tilbehør til den sorte drik.


Hvornår kom kaffen til Danmark? Og hvorfor drak man kaffe af tekopper?

Hør om kaffens historie og udbredelse i Danmark. Kom med rundt i Den Gamle By, hvor vi har dækket op til kaffe i flere af byens hjem.

Læs mere her


Varmestuens kaffevogn fra 1900-tallet

På Torvet kan du opleve en rekonstrueret kaffevogn fra 1900-tallet. Få fortællingen om, hvordan kaffen skulle få havnearbejderne til at drikke mindre øl og brændevin. Ved kaffevognen uddeles gratis smagsprøver. 


Den Gamle By kaffe og kaffekage

I anledningen af Kaffetid har Den Gamle By lavet en ny, økologisk kaffe. Nyd den i restaurant Gæstgivergården eller Konditori Café Bonnich sammen med et stykke hjemmebagt kaffekage.


Køb din egen kaffeplante

I Handelsgartneriet Bernstorff kan du købe kaffeplanter med hjem. Gartneriet sælger også historiske planter, blomster og frø, som ikke er at finde andre steder. 


Kaffevarer

I museumsbutikken kan du købe Den Gamle By kaffe og bogen om Den Danske Kaffehistorie. Hos isenkræmmeren kan du blandt andet købe genanvendelige kaffefiltre og kaffestel.  


Kaffeforedrag

Få et levende indblik i danskernes dagligdag med kaffen fra 1660 og helt op til vor egen tid, når seniorforsker Annette Hoff fortæller om den sorte bønnes historie.

Et dybt greb i arkivernes og museernes samling har givet os en helt ny viden om udviklingen fra 1700-årenes luksus til nutidens hverdagsforbrug.

Det er alt sammen samlet i værket Den Danske Kaffehistorie, som er et ud af fire bind Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie med Annette Hoff som forfatter.

Torsdag 26. august og søndag 29. august  kl. 14–15
Det er gratis, når entreen er betalt. Tilmelding i billetsalget på dagen.


Få mest smag i kaffen med Sydhavnskaffe

Torsdag 19. august og søndag 29. august 
kl. 11–12

Varighed 45 min.

Få en simpel, enkel og brugbar brygmetode, der sikrer at du får mest ud af kaffen derhjemme. Vi kommer forbi: ristegrad, formaling, vand - temperaturer & hårdhed - og selve brygningen.

Sydhavnskaffe drives af to pionerer på den danske kaffescene. Rasmus har været frontmand i mere end et årti i de første danske kaffebarer og Kenneth har arbejdet professionelt med kaffe siden 2005 og var i 2012 den første dansker til at bestå alle 20 prøver i Q arabica grader certificering. Han har vundet flere priser i forskellige kaffe-mesterskaber og sidder med i dommerpanelet til de danske kafferistemesterskaber.

Tilmelding

Antal deltagere: Minimum 20. Maximum 40.

Pris
Alm: 250 kr. for foredrag og entre
Klubmedlem: 100 kr. for foredrag


Gratis rundvisninger i Kaffetid

Bliv introduceret til kaffetid og fortællingen om kaffe fra den var ny til i dag. Hør blandt andet om Madam Blå, erstatningskaffe og hvorfor kaffe engang var forbudt for bønder

Torsdag 19. og lørdag 21. august kl. 14-15

Det er gratis, når entreen er betalt. Tilmelding i billetsalget på dagen.


Få mere smag i kaffen med Peter Larsen Kaffe

Lørdag 21. og torsdag 26. august kl. 11

Varighed 1 time

Lad Thomas Munk fra Peter Larsen Kaffe fortælle om, hvordan man laver den perfekte kop kaffe derhjemme, og hvilket udstyr, der skal til. Du kommer til at smage forskellige brygninger kaffetyper op imod hinanden.

Tilmelding 

Antal deltagere: Minimum 20. Maximum 40.

Pris
Alm: 250 kr. for foredrag og entre.
Klubmedlem: 100 kr. for foredrag