opener

Så er det Kaffetid i Den Gamle By

Den Gamle By dækker op og inviterer til Kaffetid frem til 1. november.


Morgenkaffe, formiddagskaffe, eftermiddagskaffe, aftenkaffe. Filterkaffe, stempelkaffe, pulverkaffe og kaffepunch. Vi drikker kaffe hver dag, både derhjemme, med naboen, vennerne og kollegaerne. Men hvor meget ved du egentlig om de sortbrune bønner og hvordan har danskerne drukket kaffen gennem tiden?


Udendørs udstilling på Teaterpladsen

På store plancher får du fortalt historien om kaffen siden dens indtog i Danmark i 1665. Dengang kostede et pund kaffe det samme som en hest. Til sammenligning smider vi i dag 20 millioner liter kaffe ud om året.


Kafferuten

I en lang række af byens hjem er der dækket op til kaffe. Følg Madam Blå skiltene og oplev, hvordan danskerne har lavet og drukket sin kaffe, men også hvad man har spist som tilbehør til den sorte drik.


Hvornår kom kaffen til Danmark? Og hvorfor drak man kaffe af tekopper?

Hør om kaffens historie og udbredelse i Danmark. Kom med rundt i Den Gamle By, hvor vi har dækket op til kaffe i flere af byens hjem.

Læs mere her


Varmestuens kaffevogn fra 1900-tallet

På Torvet kan du opleve en rekonstrueret kaffevogn fra 1900-tallet. Få fortællingen om, hvordan kaffen skulle få havnearbejderne til at drikke mindre øl og brændevin. Ved kaffevognen uddeles gratis smagsprøver. 

Oplev kaffevognen til og med 24. oktober.


Den Gamle By kaffe og kaffekage

I anledningen af Kaffetid har Den Gamle By lavet en ny, økologisk kaffe. Nyd den i restaurant Gæstgivergården eller Konditori Café Bonnich sammen med et stykke hjemmebagt kaffekage.


Køb din egen kaffeplante

I Handelsgartneriet Bernstorff kan du købe kaffeplanter med hjem. Gartneriet sælger også historiske planter, blomster og frø, som ikke er at finde andre steder. 

Gartneriet er åbent til og med 19. september.


Kaffevarer

I museumsbutikken kan du købe Den Gamle By kaffe og bogen om Den Danske Kaffehistorie. Hos isenkræmmeren kan du blandt andet købe genanvendelige kaffefiltre og kaffestel.