opener

Forskellige erindringsforløb

Vi tilrettelægger besøget ud fra individuelle ønsker og behov.

Gæsterne tages i mod af to værter, der er iklædt historiske dragter fra 1950´erne. Årtiet der ofte svare til gæsternes ungdom, og personalet har derfor en specialviden om 50´er. Personalet har mange års erfaring indenfor ældreområdet og arbejdet med mennesker, ramt af demens så de er i stand til at håndtere og forstå demenssygdomme.

Til kaffe i Sønderbrogade 3

Kaffebord i erindringslejligheden. Samtaler om erhverv, husmoderens arbejde, storvask, fagforeninger, udflugter, ferieminder, kolonihaver, badehoteller, cykelture og så videre.

Huset følger årets gang med julepynt, påskekyllinger og så videre.

Kaffebordet vækker minder om svundne tider.

Til kaffe i haven

En havevandring i Den Gamle Bys historiske haver i selskab med en gartner og en medarbejder fra Erindringsformidlingen. Besøget begynder ved Havestien bag om byen, og der er lejlighed til at se, høre, røre, dufte og smage på naturen. 

Besøget slutter med kaffe og kage i haven. Det vil også være muligt at fejre fødselsdage i haven. I tilfælde af regn og blæst bliver forløbet flyttet ind i erindringslejligheden.

T smagsprøve på de første sure rabarberstilke eller dufte til syrenerne, sidde på havebænken og nyde fuglesangen og snakke om længst nedlagte haver og glemte somre
Ved bordet med kaffe, kage og fællessang.

Særbesøg i Sønderbrogade 3

Museet arrangerer gerne besøg for familier, venner og lignende til ældre og ældre ramt af demens. Disse særbesøg kan have forskellige temaer:

Til kaffe

Afvikles som ”Til kaffe i Sønderbrogade 3”. Der tages udgangspunkt i den aktuelle gruppe, som f.eks. kan være pårørende, venner, kollegaer, interessegrupper m.fl. Ring og hør nærmere om disse forløb.

Hip hip hurra

En anderledes fødselsdagsgave til en ældre ven, slægtning eller lignende. Der tales om fødselsdage, familiefester, sange/lege og andre traditioner. Som en del af arrangementet serveres der kaffe i lejligheden. 

For yderligere informaton

Mail: erindring@dengamleby.dk

Download brochure

Afdelingsleder og Museumslærer 
Henning Lindberg
Telefon: +45 41 85 08 60

Museumsassistent Linda Andersen Fog
Telefon: +45 41 85 08 34

Booking

Lotte Kofod
Telefon +45 41 85 08 64 
Mail: erindring@dengamleby.dk

Henning Lindberg

Praktiske informationer

Her har vi samlet en række praktiske oplysninger, som kan være relevante, inden deltagelse i et af de nævnte forløb/kurser.

Læs her

Hvad er erindringsformidling

Hensigten med Den Gamle Bys erindringsformidling er at give demensramte sanseoplevelser, der henter erindringer frem, som sygdommen ellers spærrer adgangen til.

Læs mere