opener

Forskellige erindringsforløb

Vi tilrettelægger besøget ud fra individuelle ønsker og behov.

Alle besøg kan begynde med en tur med hestevognen. Museets personale, der er klædt i historisk dragt, har specialviden om dagliglivet i 1950 - det vil ofte svare til gæsternes ungdom. Personalet deltager i Aarhus Kommunes Demensundervisning, så de kan håndtere og forstå demenssygdomme.

For priser og mere information se: Praktiske informationer.

Til kaffe i Sønderbrogade 3

Kaffebord i erindringslejligheden. Samtaler om erhverv, husmoderens arbejde, storvask, fagforeninger, udflugter, ferieminder, kolonihaver, badehoteller, cykelture og så videre.

Huset følger årets gang med julepynt, påskekyllinger og så videre.

dufte, smage, og lyde vækker erindringer
Kaffebordet vækker minder om svundne tider.

Til kaffe i haven

En havevandring i Den Gamle Bys historiske haver i selskab med en gartner og en medarbejder fra Erindringsformidlingen. Besøget begynder ved Havestien bag om byen, og der er lejlighed til at se, høre, røre, dufte og smage på naturen. 

Besøget slutter med kaffe i haven og besøg af spillemanden med sin harmonika, som indbyder til fællessang. Gartneren vil hjælpe gæsterne med at plante en stikling, så de hver kan få en souvenir med hjem fra besøget, f.eks. en pelargonie. Det vil også være muligt at fejre fødselsdage i haven. I tilfælde af regn og blæst bliver forløbet flyttet ind i erindringslejligheden.

T smagsprøve på de første sure rabarberstilke eller dufte til syrenerne, sidde på havebænken og nyde fuglesangen og snakke om længst nedlagte haver og glemte somre
Ved bordet med kaffe, kage og fællessang.

Særbesøg i Sønderbrogade 3

Der kan løbende aftales private særbesøg i Sønderbrogadehjemmet med forskellige temaer:

TIL KAFFE

Samme indhold som i TIL KAFFE I SØNDERBROGADE 3; men med fokus på specielle grupper: familier, venner, kollegaer m.fl. Ring og hør nærmere om mulighederne.

HIP HIP HURRA

En anderledes fødselsdagsgave til en ældre ven, slægtning eller lignende. Der tales om fødselsdage, familiefester, sange/lege og andre traditioner. Som en del af arrangementet serveres der kaffe i lejligheden. 

Dufte, lyde, smage er med til at vække erindringer
Fødseldagsforløb hip hip hurra i erindringslejligheden.

Skolegang

Læreren inviterer gruppen ind i skolen. Deltagerne sætter sig ved pultene. Læreren og deltagerne taler om at gå i skole, hvad lærte man, hvordan var disciplinen, og hvem gik man i skole med.

Læreren inviterer gruppen ind i skolen.
Skolegang med lærer Berg.