opener

Praktiske informationer om erindringsformidling

Målgruppe

Ældre og ældre med demenssygdomme, plejepersonale, pårørende,  grupper og familier i flere generationer.

Indhold

Vi tilpasser besøget til den aktuelle gruppe og inddrager elementer fra deltagernes arbejdsliv,  fritidsinteresser og familieliv. 

 > Læs mere om forskellige erindringsforløb

Tidspunkter

Hvert forløb varer to timer. Vi aftaler tidspunktet med den enkelte gruppe. Der kan være forløb formiddag og eftermiddag.

Adgangsforhold 

Vi kan træffe særlig aftale om at køre tæt på de lokaliteter, hvor forløbene foregår.

Gruppen

Gruppen kan være på fem til syv ældre personer. Max to deltagere i kørestole. Der skal være mindst to hjælpere under forløbet.

Toiletter 

Der er nem adgang til toiletter herunder handicaptoilet.

Pris 

Totalpris 2.125 kroner eksklusive entré.  Plejehjemsbeboere og medhjælpere har fri entré. Dette gælder hele landet. Ved private familiebesøg betaler gæsterne gruppepris entré.

 Tilmelding 

Forudbestilling er nødvendigt. 

Bestilling skal ske til Booking v/ Lotte Kofod, telefon 41 85 08 64 eller email erindring@dengamleby.dk. Alle forløbene har bindende tilmelding otte dage før arrangementet. Vi ringer til lederen af gruppen inden besøget for at præcisere målgruppens behov og praktiske forhold. 

Erindringslejlighed

Den Gamle By har indrettet en lejlighed som et middelklassehjem fra midten af 1950'erne. Her er en dagligstue, en pæn stue, toilet og soveværelse. I køkkenet laver husmoren kaffe over gasblus og opbevarer maden i isskabet og syltet og henkogt frugt i spisekammeret. 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrev om Erindringsformidling ved at skrive en mail til museumslærer Henning Lindberg: erindring@dengamleby.dk

Erasmus+

I et samarbejde med blandt andre Aarhus Universitet undersøger vi effekten af erindringsformidlingen. Det kan du læse mere om i denne folder (engelsk)

Hvad er erindringsformidling

Hensigten med Den Gamle Bys erindringsformidling er at give demensramte sanseoplevelser, der henter erindringer frem, som sygdommen ellers spærrer adgangen til.

Læs mere