opener

Besøg for demensramte

Museet har to faste tilbud til mennesker ramt af demens, plejepersonale eller pårørende – eller vi kan skræddersy et godt tilbud til jer. Vi tilpasser besøget til den aktuelle gruppe og inddrager elementer fra deltagernes arbejdsliv, fritidsinteresser og familieliv.

Gæsterne tages i mod af to værter, der er iklædt historiske dragter fra 1950’erne. Årtiet der ofte svare til gæsternes ungdom, og personalet har derfor en specialviden om 50’er. Personalet har mange års erfaring inden for ældreområdet og arbejdet med mennesker, ramt af demens så de er i stand til at håndtere og forstå demenssygdomme.

Til kaffe i Sønderbrogade 3

Der bydes inden for til kaffebord i erindringslejligheden i Sønderbrogade. Afhængig af sæson vil lejligheden naturligvis følge årets gang, så man kan være heldig at se den jule- eller påskepyntet. Vores værter har specialviden om tiden, og med udgangspunkt i lejligheden og interiøret kan de tale med gæsterne om ting, der fanger den enkelte gæsts opmærksomhed.

Det kan være erhverv, husmoderens arbejde, storvask, fagforeninger, udflugter, ferieminder, kolonihaver, badehoteller, cykelture eller hvad der trænger sig på. Som afslutning bydes gæsterne ind i den fine stue, hvor der bliver budt op til fællessang.


Til kaffe i haven

Gæsterne deltager på en havevandring i Den Gamle Bys historiske haver i selskab med en gartner og en medarbejder fra Erindringsformidlingen. Besøget begynder ved Havestien bag om byen, og der er lejlighed til at se, høre, røre, dufte og smage på naturen. Havestien er farbar for både kørestole og rollatorer.

Besøget slutter med kaffe og kage i haven og med mulighed for fællessang.

I tilfælde af regn og blæst bliver forløbet flyttet ind i erindringslejligheden.

Bestilling

Forudbestilling er nødvendigt og kan på hverdage ske til
Lotte Kofod, telefon 4185 0864 eller via email: erindring@dengamleby.dk.
Der er bindende tilmelding otte dage før arrangementet. Vi ringer til lederen af gruppen inden besøget for at præcisere gruppens behov og praktiske forhold.

Pris
Fast pris uanset deltagerantal på 2.900 kr. (ex. moms) eksklusive entré. Aften og weekend er prisen 3.100 kr. Bemærk, at plejehjemsbeboere og medhjælpere har fri entré. Dette gælder hele landet. Ved private besøg betaler gæsterne entré til Den Gamle By til gruppepris.

Deltagerantal
Op til 8 personer. Ved 1 kørestolsbruger er antallet dog 7 personer. max antal kørestolsbrugere er 2.  Gruppestørrelse vurderes i forhold til de enkeltes funktionsniveau, og det samme gør behovet for hjælpere.

Tidspunkter
Hvert forløb varer ca. to timer. Der kan være forløb formiddage og eftermiddage.

Adgangsforhold og praktik
Vi kan træffe særlig aftale om at køre tæt på de lokaliteter, hvor forløbene foregår. Der er elevator op til lejligheden i Sønderbrogade, og der er nem adgang til toiletter, herunder handicaptoilet.