opener

Ta' på tidsrejse i efterårsferien

Tag børnene med og nyd efterårsferien 14. - 22. oktober i Den Gamle By. Prøv det dilemmabaserede løb og mange andre aktiviteter.

Tidsrejser i Den Gamle By

Ka’ I hjælpe folk fra fortiden?

Anbefales til børn over 8 år

I hele efterårsferien er der familieløb i Den Gamle By, hvor familien sendes tilbage i tiden. Sammen skal I finde ud af, hvad der er sket og prøve at hjælpe personer fra 1864, 1927 eller 1974 med deres helt særlige dilemma. Der er tre forskellige løb.

I 1864 skal I finde ud af, hvad der er blevet af Oluf og hvad der skal gøres for at hjælpe ham. Det starter med en kuffert uden ejermand, og så skal I ud i Den Gamle By efter spor.

I 1927 er Ida og Gerda blevet uenige om, hvad deres yngste søster på 13 år skal gøre med sit liv. I skal hjælpe med at afgøre familiestriden om fremtiden.

I 1974 har Lone på 11 år lært hvordan man kan spare på strøm og energi, men de voksne gør det bare ikke. Følg hendes spor igennem Den Gamle Bys nye kvarterer og giv hende jeres bedste råd.

Alle aktiviteterne starter i Bendtsens Pakhus ved Torvet, og hvert løb varer ca. ½ time.

Det er gratis at deltage. For hvert løb I gennemfører, kan I købe en flot pin, som bevis på, at I har hjulpet folk fra fortiden.

”Har du hørt at Oluf er forsvundet?”
Ida og Gerda spejder efter lillesøster Anne-Marie.
Sådan skrev Lone sit læserbrev om energi.

DR's Historier om Danmark

Fra lørdag d. 14. til onsdag d. 18. oktober i efterårsferien har du mulighed for at klippe dig selv ind i scener fra Danmarks historie eller rejse tilbage i tiden med Virtual Reality briller.

Læs mere her