opener

Båndoptagerens historie

Fra trådbåndoptager til smartphone

 

Kom til udstilling og foredrag 22.-23. og 29.-30. september og bliv klogere på båndoptagerens historie. Weekenderne er en del af Den Gamle Bys 1968-festival.

  • Udstilling med kavalkade af båndoptagere og andre optagemedier
  • Foredrag lørdag og søndag kl. 14: Lydoptagelser før og nu

Sted: Bendtsens Pakhus

To tema-weekender om båndoptagere

I 1960’erne fik båndoptageren sit store gennembrud. De unge sad på værelset med spolebåndoptageren og optog musik fra Jørgen Mylius’ musikprogrammer – og blev måske irriterede over, at han snakkede ind over sangene.

Der er garanti for masser nostalgi, når Den Gamle Bys Radiolaug med udgangspunkt i spolebåndoptageren viser en kavalkade af båndoptagere og andre optagemedier fra ca. 1900 til i dag.

Foredraget "Lydoptagelser før og nu". kl 14 er gratis, når entreen til Den Gamle By er betalt. 

Spolebånd og memory cards

Se blandt andet nogle af de gamle trådbåndoptagere, der var forløbere for spolebåndoptagere og kassettebåndoptagere, og følg udviklingen inden for videobåndoptagere og videokameraer. Her kan man komme helt tæt på forskellige typer af tonehoveder og få en snak med eksperterne om teknikken bag. Dertil kommer mikrofoner, diktafoner, telefonsvarere, videoovervågning og meget mere.

På udstillingen føres udviklingen helt frem til nutidens digitale optagemedier via CD- og DVD-brændere til harddiskoptagere, memory cards og apps. 

Det er de frivillige entusiaster i Den Gamle Bys Radiolaug, der viser masser af apparater frem og fortæller om udviklingen fra de tidligste trådbåndoptagere til gennembruddet med spole- og kassettebåndoptagere og videobåndoptagere.