opener

Allehelgen-middag i Den Gamle By

Nyd en hyggelig aften med middag i Den Gamle By og hør historien om allehelgen torsdag den 31. oktober.

Oplev den hyggelige stemning, når efterårsmørket sænker sig over Den Gamle Bys gader, og nyd en velsmagende middag i stearinlysets skær på 1700-tals-værtshuset Winekes Kælder.

Hør, hvorfor vi fejrer allehelgen, når leder af Den Gamle Bys undervisningsteam, Marianne Bager, fortæller historien om allehelgensaften og allehelgens dag, der blev indført omkring år 610 til minde om de helgener, der ikke havde deres egen mindedag.

Hør også om forskellen på allehelgen og Halloween, som oftest forbindes med udhulede græskarhoveder og udklædte børn, men har rødder helt tilbage til 8-900 f.Kr.

Program:

Kl. 17.30 Velkomstdrink og snacks ved bålfadene på Torvet
Kl. 17.40 Bliv klogere på allehelgen og Halloween
Kl. 18.10 Middag i Winekes Kælder
Kl. 20.00 Tak for i aften

Pris:
333 kr. (300 kr. for medlemmer af Klub Den Gamle By).

Tilmeld dig senest fredag den 25. oktober - begrænset antal pladser!

Billetten giver gratis adgang til Den Gamle By hele dagen den 31. oktober.

Menu:

  • Grønkålssuppe med pocheret kylling, sprøde løg og brød fra den Gamle Bys bager. Dertil serveres en velskænket fadøl (Carlsberg pilsner).
  • Helstegt sprængt svinekam med roepuré, bagt græskar og kartofler med urter fra Den Gamle Bys haver og skysauce. Hertil et glas fadøl (Carlsberg 1883).
  • Friskbrygget kaffe med ”gode råd” – sønderjyske småkager.

Der er også mulighed for andre drikkevarer uden alkohol.