opener

Aarhus-souvenirs

Køb Aarhus-souvenirs i Den Gamle By. I Museumsbutikken kan du finde et stort udvalg af blandt andet t-shirts, kasketter, indkøbsnet, plakater, krus, pudebetræk, glasbrikker og forklæder - alle med Aarhus som omdrejningspunkt. Der er en direkte sammenhæng mellem byens historie og disse Aarhus-souvenirs. 

Læs mere om udvalgte souvenirs nedenfor: 

Smilets By t-shirts

Selvom sloganet Smilets By kun blev brugt officielt i perioden 1938-48, har det haft en folkelig gennemslagskraft helt frem til i dag. Den Gamle By er gået sammen med Salling om at producere t-shirts med to forskellige Smilets by-logoer.

Den Gamle By og Salling har begge en 100-årig lang historie her i Aarhus, så det var helt oplagt for os at spørge, om Salling ville lege med. De to forskellige Smilets by t-shirts kan derfor købes i Den Gamle By og hos Salling.

De fås i herre-, dame- og børnemodeller. Nogle størrelser kan være udsolgt. 

Pris 1 stk. 50 kr. , 2 stk. 75 kr.

Genstande med dialekt

I Aarhus Fortæller er der et afsnit om den aarhusianske dialekt, og det har inspireret til en serie af souvenirs, som vi kalder ”Prå’li’å’hør’her”. Her kan man finde karakteristiske ord og vendinger som ”Rænggajen”, ”Det’ fee i Århus, egg’å” og farverne ”Sårt”, ”Hvij” og ”Røøj” gengivet i lækkert grafisk design. Serien omfatter kopper, kasketter, forklæder, grillhandsker, indkøbsnet, badges og køleskabsmagneter. 

Pris grill-handsker: 1 stk. 75 kr. , 2 stk. 125 kr.  

Pudebetræk med historie

Aros-mønten fra 1000-tallet er det sted, hvor Aarhus’ navn er nævnt første gang. Møntens motiv pryder pudebetræk og glasbrikker. Også det kendte Atomkraft? Nej tak-solmærke er printet på et rundt pudebetræk. Mærket er tegnet i Aarhus, og i Aarhus Fortæller udstilles to originale badges fra 1975. 

Vi tager forbehold for udsolgte varer og prisstigninger