opener

Bydrømme. Aarhus-plakater af Thomas Kruse

Særudstilling til og med 30. september 2018.

Den 18. juli 1943 blev kunstneren og aktivisten Thomas Kruse født på Fyn. Med en retrospektiv særudstilling markerer Dansk Plakatmuseum hans 75 års fødselsdag i år.

I alt 220 plakater fortæller om Thomas Kruses nære forhold til Aarhus og de mange drømme, som han på byens vegne har haft livet igennem. 

To forskellige udstillingssteder
Udstillingen med Kruses plakater vises to forskellige steder i Aarhus. Dels på Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By, og dels i deres rette omgivelser, nemlig i gaderne i Ø-gadekvarteret. Se nærmere nederst på siden.

Multikunstner med solidaritet og poesi
Thomas Kruse blev uddannet arkitekt, men udfoldede sig siden som maler, grafiker, scenograf, murmaler og underviser. Siden 1960'erne har han arbejdet med bogillustrationer, logoer og plakater. Fra 1969 til 1978 var han medlem af kunstnergruppen ”Røde Mor”.

Kruse er en legende kunstner, der nyder at samarbejde med børn. Og netop sammen med børn har han udsmykket mere end 100 skoler og institutioner rundt i landet. Fællesskab, fred og solidaritet tilsat poesi er nøgleord i Thomas Kruses univers. 

Den grafiske forenkling, sort og hvidt, egner sig til agitation og klare budskaber. Med håndskårne bogstaver smelter billede og tekst sammen til en unik, kompleks enhed.

Download kort i høj opløsning

Se udstillingen to steder

1. Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By.

2. Ø-gadekvarterets gader. Gå plakat-ruten på 15 minutter. 

Begynd på hjørnet af Sjællandsgade/Anholtsgade. 

Følg med på www.facebook.com/DanskPlakatmuseum/, hvor vi løbende deler små historier om udstillingen.

På webshoppen, http://shop.plakatmuseum.dk/, kan du finde et udvalg af Thomas Kruses motiver til salg.