opener

Sommer med Godt Håndværk

Oplev og prøv selv håndværk

Hele sommeren er der håndværksaktiviteter hver dag for hele familien, hvor man selv kan prøve kræfter med skiftende fag under kyndig vejledning af en håndværker, fx træarbejde, smedearbejde eller murerarbejde.

Programmet skifter fra dag til dag. Dagens aktiviteter annonceres i introudstillingen ved indgangen.

Du kan også møde nogle af Den Gamle Bys håndværkere på hverdage mellem kl. 11 og 15. Hør om deres arbejde og de historiske håndværk, der holdes i live i Den Gamle By.


Smedemesterskab

Oplev talent, passion og hårdt arbejde, når Dansk Kunstsmedeforening afholder mesterskab i essesmedning i Den Gamle By. Du kan desuden se mindre smededyste, samarbejdsprojekter og høre om kunstsmedefaget. Du kan også selv prøve kræfter med det traditionsrige fag.

9. - 10. juli


Gratis haverundvisninger

Kom med på gratis rundvisning i de historiske haver med en af De Gamle Bys gartnere, hver torsdag kl. 11. Vi mødes ved Handelsgartneriet.

Hele sommeren er det også muligt at købe krydderurter, frø og historiske potteplanter.


Møbelpolstrer

Den Gamle By får besøg af Møbelpolstrer Bo Thuelund og hans to lærlinge, der viser deres fag frem. Se gamle møbler få nyt liv, og hør også om uddannelsen til møbelpolstrer.

13. - 17. juliHåndværk for piger med Boss Ladies

Elsker du at være kreativ og skabe ting? Så er Boss Ladies' værksted i Den Gamle By måske noget for dig. I løbet af 4 dage i uge 30 kan du sammen med andre piger bygge en flot gammeldags stumtjener, der skal stå i Den Gamle By. Der er også mulighed for at lave andre spændende ting i træ, som du kan tage med hjem. (4. - 9. klasse)

Læs mere her


Gratis rundvisninger

I løbet af sommeren, kan du også komme med på gratis rundvisninger.

Kom med bag facaden på Den Gamle Bys nye hovedindgang med Den Gamle Bys Arkitekt og Bygningschef Niels Meyer. Hovedindgangen åbner i foråret 2023.
Hverdage i uge 27 kl. 13.00.
Vi mødes ved brønden på Torvet.

Oplev Aarhus Håndværkerforenings laugsal fra 1931 og hør om arbejdet med restaurering og genopstilling af det historiske inventar ved tømrer Rasmus Vinther. Laugssalen er normalt ikke tilgængelig for museets gæster, da den bruges til selskaber.
Hverdage i uge 30 kl. 13.00.
Vi mødes ved porten ved Boutique Elle i 1974-kvarteret.

Bag om sommerens tema ”Godt håndværk – også i fremtiden” og udstillingen ”Godt håndværk”
ved museumsinspektør Lisbeth Skjernov
Hverdage i uge 31 kl. 13.00.
Vi mødes ved introudstillingen på Teaterpladsen ved indgangen.

Rundvisningerne varer max en halv time.