opener

Vinterferie i uge 7 og 8, 11.-26. februar

Kom og vær med til hyggelige indendørs aktiviteter. Børnene kan lave fastelavnsris, og man er velkommen hos 1927-husmoren. Der er åbent i konditoriet, hos bageren , isenkræmmeren og boghandleren. Husk også den helt nyåbnede udstilling, Smykkeskrinet med en unik samling smykker fra det 20. århundrede.


Fastelavnsris i Renæssancegården

Tag børnene med og vær med til at lave fastelavnsris i flotte farver efter en gammel model. Så kan mor og far blive riset op til fastelavn.

Børn kan også være med til at lave lækre bolsjer. 

Det koster 20. kroner per barn at være med til aktiviteterne.


Husmoren og de handlende i 1927

Besøg hjemmet i Havbogade anno 1927, hvor husmoderen bager fastelavnsboller i brændekomfuret, og hvor der inde i den lune stue klippes gækkebreve til mormor eller farfar eller andre. Her kan man høre om fastelavnstraditioner fra den tid.

Besøg de handlende i Boghandlen, Isenkræmmerenforretningen, Schous Sæbehus og Telefoncentralen.


Kig ind til beboerne i Tårnborg og opgangen i Havnegade i 1974-kvarteret. I Vinterferien har både Pouls Radio og Rahbeks minimarked åbent. 


Nyd stemningen i det gamle konditori. Her kan du bestille gåsebryst, medaljer, napoleonskager, kaffe og varm kakao med flødeskum.

Bagerfruen i Algade holder også åbent i de to uger med viterferie. Hun sælger blandt andet fastelavnsboller, vaniljekranse og hindbærbrød. Al bagværk er bagt efter opskrifter fra før 1900.


Den nye permanente udstilling viser en helt enestående samling af dansk smykkekunst fra 20. århundrede. 

Åbner 8. februar.


Ny udstilling på Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By. Gennem en række udvalgte værker sætter Dansk Plakatmuseum fokus på kunsten i Aarhus med plakaten som indfaldsvinkel.