opener

Vielse i Den Gamle By

Den Gamle By har lavet en aftale med Aarhus Kommune om at foretage borgerlige vielser på museet to dage i september. Det drejer sig om fredag den 29. september og lørdag den 30. september 2017.

Der er to muligheder for en vielse på museet. Enten indendørs i den farvestrålende Gobelinsal i den stemningsfulde Møntmestergård eller i det fri i Borgmestergårdens romantiske 1800-talshave.

Møntmestergården knejser i al sin pragt på Torvet i Den Gamle By. Bygningen er oprindelig opført i 1683 af den kongelige møntmester Gregorius Sesseman midt i København. Gobelinsalen, hvor vielserne finder sted, er et festfyrværkeri af barokke dekorationer og detaljer.

Borgmestergårdens romantiske have tager udgangspunkt i den engelske landskabshave, som vandt frem i Danmark i slutningen af 1700-tallet. Ideen var, at haven skulle være stemningsfyldt, afslappet og "naturlig". Vielserne finder sted ved det smukke, lille lysthus fra 1780, hvor der er en skøn udsigt til en række af Den Gamle Bys bindingsværkshuse. - Er vejret på bryllupsdagen dårligt kan vielsen i Borgmestergårdens Have ske i Møllesalen i Aarhus Mølle i Aagade. Møllesalen er normalt ikke åben for gæster

Tid og praktisk info:

Vielserne finder sted hver halve time:

  • Fredag 29. september 2017 kl. 11-15.30
  • Lørdag 30. september 2017 kl. 11-15.30

Du kan hente et kort over Den Gamle By med steder for vielserne her (PDF)

Bestil tid

På Aarhus Kommunes hjemmeside bestilles tid til vielsen:

Book tid

Du kan læse mere om processen for en borgerlig vielse på Aarhus Kommunes hjemmeside: Læs mere

Vilkår for vielse i Den Gamle By

  • Brudeparret har på vielsesdagen gratis adgang til Den Gamle By. Gæster betaler normal entré, dog får grupper på 20+ personer rabat og børn 0-17 år har gratis adgang.
  • Bemærk, at det kan tage tid at finde p-plads og der kan være kø ved indgangen. Kom derfor i god tid inden vielsestidspunktet.
  • Brudeparret kan evt. lægge navnet på en professionel fotograf i billetsalget, og denne vil få gratis adgang. Bemærk, at der ikke må køres udstyr ind på museet med bil.
  • Den Gamle By er desværre ikke handikapvenligt. Se mere om tilgængelighed på http://www.dengamleby.dk/planlaeg-besoeg/praktisk-information/
  • Man skal være indstillet på, at museets gæster kigger med.
  • Er vejret på bryllupsdagen dårligt kan vielsen i Borgmestergårdens Have ske i Møllesalen i Aarhus Mølle i Aagade. Møllesalen er normalt ikke åben for gæster.

Tilbud om forplejning

Ønsker du lidt mundgodt til jer som par og jeres gæster, kan du bestille følgende:

Møntmestergården – Det glamourøse og festlige – 150 kr. pr. person

  • Kir Royal, danskvand på flaske, Sarah Bernhardt-kager og kransekage

Der bliver skænket op i champagneglas og kagerne anrettes på små fade. Der er tallerkner og servietter til.

Borgmestergårdens Have – Det autentiske og idylliske – 750 kr. for en kurv

  • Fiorelli Asti-vin fra Italien, kildevand, friske blåbær, grissini med mynte og dip

Her får du en kurv med bobler, kildevand og mundgodt. Der er nok til 4-5 personer. Maden anrettes i engangsemballage og der medfølger engangsservice og servietter.

Frokost i Winekes Kælder

Du kan også reservere bord til en let frokost i Winekes Kælder. Bemærk, at det kan være andre gæster i lokalerne også.

Mundgodt og/eller bord kan bestilles hos Den Gamle Bys Bookingafdeling på tlf. 86 12 31 88.

Ønsker du et større arrangement med minimum 12 gæster (fredag) eller minimum 20 gæster (lørdag), kontakt venligst Den Gamle Bys Bookingafdeling for at høre om mulighederne. Ring på tlf. 86 12 31 88.