opener

Den Gamle Bys snapse og brændevine

At få sig en dram eller et styrkende glas akvavit var en fast del af livet i de danske købstæder. Derfor er det kun passende, at Den Gamle By nu har fået sin helt egen serie af snapse og brændevine.

Museet bestræber sig på, at alle variationer indeholder urter og andre ingredienser fra Den Gamle Bys haver. Serien er blevet til i samarbejde med Brænderiet Enghaven i Mellerup, der brænder sprit på kartofler, æbler og forskellige kornsorter.

Skovakvavit
Er en let, klar akvavit, som går godt til sild og frokostbordets fristelser. Den er brændt på kartofler og indeholder gran, fyr, skovsyre, skovmærke, ramsløg, koriander og dild.   

Malurtbitter
Er en smuk, rødbrun bitter eller bjesk, som vil være en fin ledsager til morgenkaffen eller som en velfortjent afslutning på en lang arbejdslag. Den er brændt på kartofler og får sin bitterhed fra malurt fra Den Gamle Bys apotekerhave. Bitteren er sødet med honning fra egne bistader.  

Æblebrændevin
Er en vellagret æblebrændevin udelukkende brændt på den fynske æblesort Ingrid Marie. Brændevinen er lagret på egefade og har en behagelig rund smag, som vil passe godt som avec efter et godt måltid mad. 

Kvædesnaps 
I 2017 er Den Gamle Bys høst af kvæder blevet reserveret til kvædesnaps. Snapsen som bliver lanceret i løbet af foråret 2018 er brændt på kartofler og forventes at få en dejlig sødme og aroma fra de modne kvæder.

Julesnaps
I 2016 lancerede museet Den Gamle Bys første julesnaps, som var en dejlig krydret sag med masser af julestemning. I 2017 har vi forbedret opskriften med urter og lægeplanter fra apotekerhaven. Julesnapsen er brændt på kartofler og smagssat med porse, malurt, røllike, appelsin, stjerneanis, vanilje, kardemomme og kanel. Snapsen har en fin, krydret smag, som går godt til julebordets glæder.