opener

Rundvisning for grupper

Vælg mellem forskellige temaer. Rundvisningen varer cirka en time og bestilles senest otte dage forud. Maksimum 20 personer. 


Introduktion til Aarhus Fortæller

Rundvisningen er en introduktion til den nye permanente udstilling Aarhus Fortæller og en introduktion til Aarhus’ historie. Rundvisningen varer en time og vil bestå af en 40 min. introduktion til udstillingen, hvorefter guiden vil følge gruppen ned i udstillingen og følges med gruppen i de første rum; men ikke give en rundvisning i selve udstillingen, da pladsen vil blive for trang.


En tur gennem købstaden

Rundvisningen giver indblik i, hvad der karakteriserer en købstad i 1800-tallet. Guiden viser rundt til butikker og værksteder og viser desuden, hvor byboerne holdt dyr og dyrkede afgrøder.
I de forskellige hjem ser man, hvordan hverdagen så ud for rige og fattige mennesker.

Den Gamle By rundvisning gennem købstaden

Erindringslejligheden

Erindringsformidlingen har til hensigt at give mennesker, ramt af demens, sanseoplevelser, der bringer dem i kontakt med egne erindringer. Rundvisningen tager gæsterne med ind i Erindringslejligheden, som er indrettet som et pænt middelklassehjem fra 1950'erne, det vil sige den tid, hvor de fleste af museets besøgende med demens var unge og stiftede familie. 


Bykvartererne fra 1927 og 1974

1927-bydelen viser den tid, hvor Mads Skjern kommer til Korsbæk i Matador-serien. Nye elementer i gademiljøet er benzintank, fortove, elektricitet og gavlreklamer. Bydelen udvides i 2017 med en bilforretning. En tur gennem 1974-bydelen er som en tidsrejse til din egen, dine forældres eller bedsteforældres historie. Hør om tiden og tankerne bag genskabelsen af butikker, hjem, værksteder og gårdmiljøer.

Den Gamle By rundvisning i 1927 og 1974 kvartererne

Kvinders og børns hverdag

Med 1800-tallets industrialisering fulgte store ændringer i kvinders og børns hverdag. Rundvisningen giver et indblik i børns arbejde som bidrag til familiens økonomi, opdragelse, skole og sociale forhold.
På Legetøjsmuseet fortælles om børns leg og legetøj, der har været en vigtig faktor i opdragelsen til voksenlivets roller.

Den Gamle By rundvisning - Kvinders og børns hverdag

Et Somalisk Hjem i Danmark

Træd ind i en lejlighed, der skal vise hvordan en somalisk kvinde bor med sine tre børn. Hun er er flygtet fra borgerkrig, og du kan høre om hendes hverdag, om at flygte og om to kulturer der mødes. Rundviseren er selv kommet til Danmark med sine forældre som helt ung og kan derfor ud fra egne erfaringer berette om livet som dansk-somalier.