opener

2-4 retters menuer

Den Gamle By - selskabsmenuer
Den Gamle By sørger for hyggelige rammer og dækker op og server mad og drikke til jeres selskab.

Forkæl dine gæster med en historisk menu, som den ville have taget sig ud i hhv. 1864, 1927 og 1974, eller en udsøgt menu med årstidens bedste råvarer. Velbekomme!

1864 menu


Forretter
Bakskuld m/ røræg og Struer grovbrød
Røget flæsk på byggrød m/ grønne ærter, smør og en smule brændevin 

Hovedret
'Kjød i Kaal' – braiseret kød med sovs af sky, glaseret kål og kogte rodfrugter

Dessert
Pandekager lavet af havre m/ honning og bær

2 retter pr. person DKK 275,-
3 retter pr. person DKK 375,-


1927 menu


Forret
Dampet rødspætte med laksecreme og urtesalat

Hovedret
Det bedste fra grisen med skysauce m/ kogte kartofler, årstidens grøntsager og urter fra haven

Dessert
Rødgrød med vaniljefløde

2 retter pr. person DKK 275,-
3 retter pr. person DKK 375,-


1974 menu


Forret
Rejecocktail

Hovedret
Rosastegt okse m/ rødvinssauce, kartoffelbåde og grøn salat m/'mormordressing'

Dessert
Citronfromage

2 retter pr. person DKK 275,-
3 retter pr. person DKK 375,-


September – november


Forretter
Rimmet laks, rogn, crutons af struer brød, gule beder, syltelage, sauce af urter og dild
Blæksprutte stegt m/ sesam, crudite af glaskål, peberrods sauce og broncefenikkel
Røget andebryst, syltede rødløg, tyttebær, sennepscreme samt små salater
Grillet courgette m/ røget olie

Hovedretter
Krondyr stegt m/ timian og sort trompet, selleri pure, kålblade og skysauce
Vildtsvin glaseret i mjød og honning, gulerods pure, syltede gulerødder, kartofler og rosmarin sauce
Fjervildt m/ stegt blomkål, kartofler i brunet smør, valnødder og timian sauce
Torskeryg bagt med krondild, bagt græskar, stegt salturt, spinatpure og blegselleri sauce

Desserter
Chokoladekage bagt med 70% chokolade, vaniljeis, hasselnød og citronverbena
Kvædetrifli m/ makroner, hvid chokolade og flødeskum
Romfromage m/ ribsgele, vandbakkelser i chokolade og flødeskum
Danske oste med sødt og sprødt

2 retter pr. person DKK 275,-
3 retter pr. person DKK 375,-


December

Vi henviser til menuerne under Julearrangementer.


Januar – marts


Forretter
Rimmet laks, rogn, crutons af Struer brød, hø-bagt selleri, syltelage, sauce af fermenteret selleri og dild
Kammusling stegt m/ sesam, håndpillede rejer, crudite af blomkål, muslingesauce med kærnemælk og broncefenikkel
Røget andebryst, syltede rødløg, tyttebær, sennepscreme, nødder samt små salater
Grillet porre, forårsløg, tangsalat, hasselnødder, syltet citronsauce

Hovedretter
Kalvefilet stegt m/ timian og sort trompet, selleri pure, kålblade og skysauce
Svinenakke glaseret i mjød og honning, gulerods pure, syltede gulerødder, kartofler og rosmarin sauce
Unghane m/ stegte svampe, kartofler i brunet smør, valnødder og timian sauce
Torskeryg bagt med krondild, bagt græskar, stegt salturt, spinatpure og blegselleri sauce

Desserter
Chokoladekage bagt med 70% chokolade, vaniljeis, hasselnød og citronverbena
Æbletrifli m/ makroner, hvid chokolade og flødeskum
Romfromage m/ ribsgele, vandbakkelser i chokolade og flødeskum
Danske oste m/ sødt og sprødt

2 retter pr. person DKK 275,-
3 retter pr. person DKK 375,-


April – august


Forretter
Rimmet laks, rogn, crutons af Struer brød, grønne asparges, syltelage, sauce af agurk og karse
Krabbesalat m/ krabbeklør, håndpillede rejer, glaskål, kærnemælkssauce og broncefenikkel
Gravad okseinderlår, nye løg, hvide asparges, brødcreme samt små salater
Grillet hjertesalat, tørret æggeblomme samt urtesauce med tallerkensmækkere

Hovedretter
Kalvefilet stegt m/ timian og sort trompet, selleri pure, majroer, nye kartofler med løvstikke og skysauce
Svinenakke glaseret i mjød og honning, gulerods pure, ærter, nye kartofler m/ ramsløg og rosmarinsauce
Unghane m/ rabarberkompot, agurker, nye kartofler med persille, spæde rodfrugter og timian sauce
Torskeryg bagt med krondild, røget torskerogn, forårsgrønt og ærtesauce med ribs

Desserter
Trifli parfumeret med havens urter, røde bær samt mandelcreme
Rødgrød m/ hyldeblomst fløde og krokant
Citronfromage m/ flødeskum og syltet citronskal
Danske oste m/ sødt og sprødt

2 retter pr. person DKK 275,-
3 retter pr. person DKK 375,-


Ekstra retter


Caviar
Svampe i aromatisk sauce, hyldeblomst burre blanc med rossini caviar DKK 110,-

Pigvar
Østers emulition, stikkelsbær, fyldig pighvar sauce DKK 135,-

Hummer
Fermenteret selleri, tyttebær sauce m/ solbær snaps og brændt hvidløgs olie DKK 145,-

Kalvebrisler
Glaseret i enebær sauce, spinatpure, stegte svampe og koriander DKK 145,-

Svinebryst
Grillet med nordisk miso, rå salatløg vendt med tallerkensmækkere og suppe på hønsefødder og chili DKK 110,-


Tilkøb til menuer


Kaffe og te med sødt                                                            
        
Kaffe og te         pr. pers.   DKK 45,-
Kaffe og te med bagerens vaniljekranse         pr. pers.  DKK 60,-
Kaffe og te med mini Sarah Bernhardt kager og kransekage         pr. pers.  DKK 75,-

Avec til kaffen                                                    
Spørg gerne tjeneren om udvalg                                pr. pers.    DKK 45,-

Natmad                                                                                                   
 
Smørrebrød m/ kartoffel, hasselnød, sprøde løg,
syltede perleløg, grillede løgskaller og løvstikke mayo

pr. pers.   DKK 75,-
Kyllinge-karry-suppepr. pers.   DKK 75,-
Dansk pølsebord m/ 2 slags pølse og 2 slags ostepr. pers.   DKK 85,-
Danmarks ældste pølsevogn står klar m/ samle-selv-hotdogs pr. pers.   DKK 95,-


Hold dit selskab i Den Gamle By

Ønsker du at booke et arrangement eller at få mere information, så ring  til bookingafdelingen for at høre nærmere på 41 85 08 44 (bedst på hverdage mellem kl. 10-14) eller booking@dengamleby.dk

Vi ser frem til at byde jer velkommen.