opener

2-4 retters menuer

Den Gamle By - selskabsmenuer
Den Gamle By sørger for hyggelige rammer, dækker op og serverer mad og drikke til jeres selskab.

Forkæl dine gæster med en historisk menu, som den ville have taget sig ud i hhv. 1864, 1927 og 1974, eller en udsøgt menu med årstidens bedste råvarer. 

1864 menu


Forretter
Bakskuld med røræg og Struer grovbrød eller
Røget flæsk på byggrød med grønne ærter, smør og en smule brændevin 

Hovedret
'Kjød i Kaal' – braiseret kød med sovs af sky, glaseret kål og kogte rodfrugter

Dessert
Pandekager lavet af havre med honning og bær

2 retter pr. person DKK 275
3 retter pr. person DKK 375


1927 menu


Forret
Dampet rødspætte med laksecreme og urtesalat

Hovedret
Det bedste fra grisen med skysauce, kogte kartofler, årstidens grøntsager og urter fra haven

Dessert
Rødgrød med vaniljefløde

2 retter pr. person DKK 275
3 retter pr. person DKK 375


1974 menu


Forret
Rejecocktail med icebergsalat, sort kaviar og rød dressing

Hovedret
Rosastegt okse med rødvinssauce, kartoffelbåde og grøn salat med 'mormordressing'

Dessert
Citronfromage med flødeskum

2 retter pr. person DKK 275
3 retter pr. person DKK 375


September – november


Forretter

  • Rimmet laks, rogn, croutoner af Struer brød, gule beder, syltelage, sauce af urter og dild
  • Blæksprutte stegt med sesam, crudité af glaskål, peberrodssauce og bronzefennikel
  • Røget andebryst, syltede rødløg, tyttebær, sennepscreme samt små salater
  • Grillet courgette med røget olie, røde salater, hasselnødder og syltet citronsauce


Hovedretter

  • Krondyr stegt med timian og sorte trompetsvampe, selleripure, kålblade og skysauce
  • Vildtsvin glaseret i mjød og honning, gulerodspure, syltede gulerødder, kartofler og rosmarinsauce
  • Fjervildt med stegt blomkål, kartofler i brunet smør, valnødder og timiansauce
  • Torskeryg bagt med krondild, bagt græskar, stegt salturt, spinatpure og blegsellerisauce


Desserter

  • Chokoladekage bagt med 70% chokolade, vaniljeis, hasselnød og citronverbena
  • Kvædetrifli med makroner, hvid chokolade og flødeskum
  • Romfromage med ribsgele, vandbakkelser i chokolade og flødeskum
  • Danske oste med sødt og sprødt

2 retter pr. person DKK 275
3 retter pr. person DKK 375


December

Vi henviser til menuerne under Julearrangementer.


Januar – marts


Forretter

  • Rimmet laks, rogn, croutoner af Struer brød, hø-bagt selleri, syltelage, sauce af fermenteret selleri og dild
  • Kammusling stegt med sesam, håndpillede rejer, crudité af blomkål, muslingesauce med kærnemælk og bronzefennikel
  • Røget andebryst, syltede rødløg, tyttebær, sennepscreme, nødder samt små salater
  • Grillet porre, forårsløg, tangsalat, hasselnødder, syltet citronsauce


Hovedretter

  • Kalvefilet stegt med timian og sorte trompetsvampe, selleripure, kålblade og skysauce
  • Svinenakke glaseret i mjød og honning, gulerodspure, syltede gulerødder, kartofler og rosmarinsauce
  • Unghane med stegte svampe, kartofler i brunet smør, valnødder og timiansauce
  • Torskeryg bagt med krondild, bagt græskar, stegt salturt, spinatpure og blegsellerisauce

Desserter

  • Chokoladekage bagt med 70% chokolade, vaniljeis, hasselnød og citronverbena
  • Æbletrifli med makroner, hvid chokolade og flødeskum
  • Romfromage med ribsgele, vandbakkelser i chokolade og flødeskum
  • Danske oste med sødt og sprødt

2 retter pr. person DKK 275
3 retter pr. person DKK 375


April – august


Forretter

  • Rimmet laks, rogn, croutoner af Struer brød, grønne asparges, syltelage, sauce af agurk og karse
  • Krabbesalat med krabbeklør, håndpillede rejer, glaskål, kærnemælkssauce og bronzefennikel
  • Gravad okseinderlår, nye løg, hvide asparges, brødcreme samt små salater
  • Grillet hjertesalat, saltet æggeblomme samt urtesauce med tallerkensmækkere

Hovedretter

  • Kalvefilet stegt med timian og sorte trompetsvampe, selleripuré, majroer, nye kartofler med løvstikke og skysauce
  • Svinenakke glaseret i mjød og honning, gulerodspure, ærter, nye kartofler med ramsløg og rosmarinsauce
  • Unghane med rabarberkompot, agurker, nye kartofler med persille, spæde rodfrugter og timiansauce
  • Torskeryg bagt med krondild, røget torskerogn, forårsgrønt og ærtesauce med ribs

Desserter

  • Trifli parfumeret med havens urter, røde bær samt mandelcreme
  • Rødgrød med hyldeblomstfløde og krokant
  • Citronfromage med flødeskum og syltet citronskal
  • Danske oste med sødt og sprødt

2 retter pr. person DKK 275
3 retter pr. person DKK 375


Ekstra retter


Caviar
Svampe i aromatisk sauce, hyldeblomst-beurre blanc med Rossini caviar DKK 110

Pigvar
Østersemulsion, stikkelsbær, fyldig pighvarsauce DKK 135

Hummer
Fermenteret selleri, tyttebærsauce med solbærsnaps og brændt hvidløgsolie DKK 145

Kalvebrisler
Glaseret i enebærsauce, spinatpure, stegte svampe og koriander DKK 145

Svinebryst
Grillet med nordisk miso, rå salatløg vendt med tallerkensmækkere og suppe på hønsefødder og chili DKK 110


Tilkøb til menuer


Kaffe og te med sødt                                                            
        
Kaffe og te         pr. pers.   DKK 45
Kaffe og te med bagerens vaniljekranse         pr. pers.  DKK 60
Kaffe og te med mini Sarah Bernhardt-kager og kransekage         pr. pers.  DKK 75

Avec til kaffen                                                    
Spørg gerne tjeneren om udvalg                                pr. pers.   DKK 45

Natmad                                                                                                   
 
Smørrebrød med kartoffel, hasselnød, sprøde løg,
syltede perleløg, grillede løgskaller og løvstikkemayonnaise

pr. pers.   DKK 75
Kylling- og karrysuppepr. pers.   DKK 75
Dansk pølsebord m/ 2 slags pølse og 2 slags ostepr. pers.   DKK 85
Danmarks ældste pølsevogn står klar m/ samle-selv-hotdogs pr. pers.   DKK 95


Kan bestilles til udvalgte lokaler – spørg om info.

Hold dit selskab i Den Gamle By

Ønsker du at booke et arrangement eller at få mere information, så ring  til bookingafdelingen for at høre nærmere på 41 85 08 44 (bedst på hverdage mellem kl. 10-14) eller booking@dengamleby.dk

Vi ser frem til at byde jer velkommen.