opener

Vi efterlyser til butikker og byerhverv 1974

1974-kvarteret er stadig under udvikling. Her vil der i de kommende år blive åbnet en række nye butikker, som vi stadig mangler genstande og fotos til. Til de allerede eksisterende butikker efterlyser vi automater til kager, cigaretter og blade. 

Hvis du vil tilbyde genstande til Den Gamle By, så send en mail med beskrivelse og foto af genstandene. Du kan naturligvis også sende et brev med beskrivelse og billeder med posten.

Bemærk: Genstande modtages kun i Den Gamle By efter forudgående aftale.


Modetøjsforretningen Elle i Aarhus

Vi mangler fotos af facaderne af Elle butikkerne. Vi mangler også butikskøbt tøj til yngre kvinder fra 1974 med knald på farverne. For eksempel kjoler, bukser, hotpants, undertrøjer, t-shirts, skjorter, strikkede sweatre, tørklæder. 

Vi efterlyser sorte facade lamper som dem der kan ses på billedet af Elle facaden. Øverst til venstre to lamper og en til højre som lyser facaden.

Butiksfacade af Elle tøjforretning

Slagterforretninger

Vi søger fotos af slagterforretninger ude og inde, fra 1965-1974.
Slagteriernes reklame- kampagne "Gris på gaflen" kørte fra 1957-1989. Vi søger bogen "Bord dæk dig" fra 1970, plakater og kalendere fra kampagnen fra ca. 1970-1974. 

Facaden af salgter V. Bessmann

Osteforretninger

Vi efterlyser fotos af osteforretninger over hele landet. Både set udefra og indefra og også gerne af personalet.

Facade af en osteforretning på Trøjborg i Aarhus 1974

Tapet- og farvehandler

Vi mangler stadig inventar til forretningen såsom hylder, lamper, tapet, tapetbøger, malerdåser, pensler, reklameskilte osv.

Se listen

Farvehandler i Skanderborg 1971

Blomster- og brugskunstbutikker

Vi efterlyser væghængte reoler med vanger af metal til en blomsterbutik samt fotos af gavebutikker både udefra og indefra. Har du arbejdet i en gavebutik, er vi også interesseret i at interviewe dig om sortimentet.
Ligger du inde med fotos af Gottlieb Blomsters facade fra tiden 1967-1976, så hører vi meget gerne fra dig.

Trøjborg blomster 1974

Bogcentralens Byttehjørne

Ligger du inde med billigbøger (for eksempel cowboybøger og krimier), hobbyblade, pornoblade og lægeromaner fra 1965-1974, hører vi meget gerne fra dig.
Til tilbudsvarer søger vi vasketøjskurve i plastik i forskellige farver fra samme periode.
Vi efterlyser også en automat til blade.