opener
I weekenden kan du lære at sylte og fermentere frugt og grønt. Lad børnene være med til at kværne mel og lave en surdej.

Gæster i Den Gamle By har mulighed for at få en snak og en opskrift eller måske give en hjælpende hånd i køkkenerne. Så tag hele familien med til syltedage lørdag og søndag klokken 10-17.

Efterår er syltetid. Inden køleskab og fryser blev almindeligt i køkkenerne, kunne man gemme frugt og grønt og dermed sikre vitaminer til vinteren. Det gjorde man ved at konservere afgrøderne på forskellige måder.

Besøg tjenestepiger og husmødre og vær med til at sylte blandt andet blommer, gulerødder og champignoner, som Madam Mangor gjorde det i 1853.

 'Madkulturen' fortæller om fermentering og lærer dig at lave surdej. Få en klump med hjem.

▪ Kokkepigen i Købmandsgården sylter kvæder. Kom og smag

▪ Husmoren sylter gulerødder i køkkenet fra 1920’erne. Smagsprøver på gulerødderne og hyldebærsaft

▪ ’Madkulturen’ fra Roskilde (DM i madkamp) fortæller om fermentering af madvarer. Prøv selv og få inspiration samt en lille portion surdej med hjem

▪ I Kernefamiliens lejlighed er husmoren i gang med at sylte pickles inspireret af de mange nye krydderier og tilbehør, der blev en del af husholdningen i 1974.  Smagsprøver på blommechutney og få en opskrift

▪ Præsteenken i Eilschous Bolig får hjælp af en tjenestepige til at lave eddikesyltede champignoner. Opskriften kommer fra Madam Mangors Syltebog for smaa Huusholdninger 1853. Få et særtryk med hjem