opener

Kunsten i Aarhus set fra plakaten

Ny udstilling på Dansk Plakatmuseum  21. januar - 21. maj 2017

I denne udstilling tager vi med plakaten som guide rundt i Aarhus og besøger det aarhusianske kunstmiljø. Med brug af plakater, er det først muligt at dokumentere det aarhusianske kunstliv fra 1909, hvor Landsudstillingen finder sted. Herefter kan man følge udviklingen i byens kunstliv og kunstnerne med plakaterne som kilde. Det er både de kunstnere, som har levet og arbejdet i Aarhus, der fortælles om og de udstillingssteder og gallerier, hvor deres kunst er kommet til udtryk. Plakater suppleres med enkelte malerier.

Valdemar Andersens plakat fra Landsudstillingen 1909.
Martinus Hougaards plakater om radioustillinger i Aarhus i 1926.
Og i 1928.

”Kunsten i Aarhus set fra plakaten” er kurateret af idéhistorikeren og forfatteren Lars Morell, som har stor indsigt på området. Morell er aktuel med udgivelsen af Kunsten omkring Aarhus 1814-2014 (Aarhus Universitetsforlag).

De 102 udstillede plakater stammer fra Dansk Plakatmuseums righoldige samling. De ældste Aarhus plakater i udstillingen er fra Landsudstillingen, der fandt sted i 1909 og som samtidig rummede spiren til Den Gamle By. Plakaterne hører til blandt de tidligste kunstneriske plakater fra Aarhus. 

Formålet med udstillingen er, at gøre opmærksom på den store betydning Aarhus har haft som kunstby og base samt inspirationskilde for en lang række kunstnere, som også er nået ud over landets grænser.