opener

Din og min jul

Oplev julen som danskerne har fejret den i århundreder. Vi har juleudstillinger for børn og voksne, historiske butikker og julemarked. Find gaver og nyd en stille stund med julemad, godter og varme drikke.

Julen i Den Gamle By er en skildring af julens historie og den måde, vi har fejret julen på. Oplev hvordan julen har set ud de seneste 400 år i over 35 julepyntede historiske huse.


Købmandsgårdens familie fejrer jul, som den bliver beskrevet i 'Peters Jul' fra 1866. Bogen blev nærmest en opskrift på rigtig jul. 

Peters jul i Købmandsgården

Jul'umhej huset er en legende fortælling om julen. På to etager er der oplevelser og aktiviteter for børn og voksne med nisseloft, lytte-hule, bamseværelse og juletræsstue.

Læs mere her


Julebutikken

På Torvet i Den Gamle By har vi en Julebutik og et Julemuseum. Gå på opdagelse i vores fine samling og køb julepynt. 

Julebutik og Julemuseum

Læs om julens historie fra renæssancens traditioner til den moderne og kommercielle jul og se forskelle og ligheder igennem tiden. 

Julens historie


Museets mange historiske butikker, Julebutikken, markedsboder og Museumsbutikken bugner af spændende julevarer, som du kan bruge som mandelgaver, værtindegaver eller julegaver til familie og venner

Julegaver i Den Gamle By

Find opskrifter på historisk julemad helt tilbage fra 1796. Der er blandt andet vaniljekranse, risengrød og brunede kartofler. 

Se opskrifterneBliv klogere på julen

Vi har skrevet en række artikler om julens historie. Du finder en oversigt her. 

Læs om traditioner i forbindelse med julen og bliv klogere på hvorfor den danske jul ser ud, som den gør.

Besøg blog