• en.gif
dgb_greypipe.gif
dgb_printerikon.gif
dgb_logo.png

 

  


 

25. juni - 7. august klokken 10-18

 

8. august - 18. november klokken 10-17

 

Vi har åbent hele året - se alle åbningstider

Del |

Jazzbar Bent J

Der er barbetjening på udvalgte tidspunkter i det genindviede Jazzbar Bent J. Foto: Jonas Rump Nielsen
Gæsterne føler sig hjemme ved stambordet. Arrangementer med live-jazz annonceres på Den Gamle Bys hjemmeside. Foto: Jonas Rump Nielsen

Jazzbar Bent J var ikke blot et legendarisk værtshus i Aarhus med stamgæster, bartendere og billige guldbajere. Det var også en institution i det danske jazzmiljø takket være indehaveren, som brændte for jazzen. Nu bringer vi jazzbaren til live igen i Den Gamle Bys nye bydel.

Et stykke dansk kulturhistorie
Siden Værtshuset Bent J åbnede i Aarhus i 1973, har det trods sine beskedne 57 m2 formået at tiltrække de bedste danske jazzmusikere samt nogle af de største internationale jazznavne.  Indehaveren Bent J. Jensen havde en fortid som arrangør af jazzkoncerter i Aarhus gennem bl.a. Århus Studenterjazz.

Men efter 35 år valgte Bent J i 2008 at lukke stedet. Og straks efter lukningen rykkede Den Gamle Bys medarbejdere ind og foretog grundige opmålinger af lokalet og indretningen. Genstandene blev registreret og nedpakket, og museets håndværkere nedtog så meget som muligt af det faste inventar – herunder baren, bordene og bænkene.

Det var Bent J. Jensens eget ønske, at hans livsværk skulle overdrages til Den Gamle By, og han bidrog selv med oplysninger om nogle af genstandene. Han døde efter længere tids sygdom i april 2009.

Jazzbar Bent J genskabt
Jazzbaren er nu genåbnet i Den Gamle Bys nye bydel. Samtidig er en unik dansk jazzhistorie fra Aarhus både bevaret og fortalt. Her kan man nu se, hvordan mennesker mødtes i slutningen af det 20. århundrede for at lytte til jazzmusik - præcis som Bent J. Jensen ønskede det. På udvalgte tidspunkter er der betjening i baren, ligesom der lejlighedsvis arrangeres live-jazz.

Der var ofte fuldt hus til jazzkoncerterne i det lille tilrøgede lokale. Her er det bl.a. den danske verdensstjerne NHØP, der spiller på Bent J.
Bent kunne tiltrække nogle af de største verdensstjerner. Den verdensberømte trompetist Harry "Sweets" Edison har spillet på Bent J flere gange.
Bent J var legendarisk i det danske jazzmiljø. Her er Hugo Rasmussen, Troels Knudsen og Jesper Thilo på scenen.
Facaden i Nørre Allé i Aarhus, som den så ud i 2008. Bent J. Jensen åbnede jazzbaren i 1973 efter mange år som arrangør af jazzkoncerter i Aarhus Studenterjazz.
I baren kunne man møde Bent J selv, Herbie eller en af de andre bartendere. Bardisken har stået der gennem alle årene, men har haft flere forskellige farver gennem tiden.
Jazzkoncerter

Der er også livekoncerter på Bent J i udvalgte weekender

Tjek kalenderen

Læs mere om Bent J

Internationale stjerner og unge talenter mødtes på Bent J’s jazzbar
Webartikel af Journalist Dorte Søholm 

Jazzbar Bent J – aarhusiansk jazzhistorie kommer på museum
Blogindlæg af Museumsinspektør Lisbeth Skjernov

Den legendariske plakatvæg er minutiøst genskabt.